(©Reuters)
(©Reuters)

Igrači Reala odrekli se još 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.04.21. | 08:47

Kraljevski klub ima razumevanje svojih fudbalera...

Fudbaleri Real Madrida imaju puno razumevanje za situaciju kojoj se klub nalazi, te su se odlučili na još jedan potez vredan svake pažnje. Usled krize izazvane pandemijom koronavirusa Kraljevski klub ne zarađuje uobičajeno i kompletan igrački kadar rešio je da se odrekne premija od eventualnih trofeja kako bi doprineo finansijskoj konsolidaciji.

Konkretno, prvotimci madridskog velikana potpisaće anekse ugovora po kojima će se obavezati da neće potraživati bonuse od jednog takmičenja u kom su nadomak trofeja - domaćoj La ligi ili Ligi šampiona. Podsetimo, igrači Reala isto su postupili i prošle sezone, kada su klubu uštedeli oko 30.000.000 evra, tako što nisu uzeli premije za osvojeni šampionat Španije. Kada se na to doda i 40.000.000 uštede od smanjenje plata za deset osto, dolazi se do cifre od oko 70.000.000 evra samo za prošlu sezonu.

Izabrane vesti

Procene su da će i ovo novo odricanje zadržati u kasi novih 30.000.000.

Real Madrid nalazi se u specifičnoj situaciji pošto je u vrlo nezgodnom trenutku započeo izuzetno skupu rekonstrukciju Santijago Bernabeu stadiona. U takvoj situaciji, kada su stadioni prazni i kad su prihodi od marketinga prepolovljeni, svaki evro uštede dobro dođe čak i takvom gigantu kakav je Real.



tagovi

Florentino Perez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara