©Starsport
©Starsport

Igraju Napredak i Spartak? Pozovi Prijovića radi pogotka

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.24. | 18:00

Defanzivac Subotičana doveo u Kruševcu goste u prednost, ponovio sopstveni scenario iz aprila, kada je nosio dres Napretka protiv Spartaka, ali Jovanović poravnao pod Bagdalom - 1:1

Podelili su rivali pod Bagdalom po poluvreme. Subotičani su uspeli da postignu gol u delu igre koji je pripao domaćinu, Čarapani da se odbrane u nastavku, kada je četa Nenada Lalatovića mnogo ozbiljnije pretila. Prijović je doveo goste u prednost, Stefan Jovanović poravnao i već u prvoj poluvremenu postavio konačnih 1:1 u završnoj rundi 20. kola Mozzart Bet Superlige.

Više nego dobro prvo poluvreme videli smo pod Bagdalom. Nije Spartak previše pretio na početku meča, ali se videlo da u tranziciji može i te kako da ugrozi Čarapane. Posle kornera, stigli su Golubovi do prednosti u 18. minutu. Tomović je centrirao, Martinović želeo da šutira, ali zapravo na pravi način našao Prijovića koji je zakucao loptu u mrežu. Više nego neobičan podatak je da defanzivac poslednji gol takođe postigao na meču između Spartaka i Napretka. Još zanimljivije je što je u aprilu prošle sezone nosio dres Kruševljana. Dakle, pozovi Prijovića, ako hoćeš gol u protivničkoj mreži na duelu Čarapana i Golubova.

Izabrane vesti

Nije rano vođstvo gostiju sputalo tim Vladimira Gaćinovića, iako je preko Mudrinskog Spartaka mogao da duplira prednost. Kako nije, navalio je domaćin na poravnanje, i posle promašaja Đorđa Jovanovića i Krstića, stigao do gola u 38. minutu. Vukajlović je ubacio loptu u šesnaesterac, Stefan Jovanović se iskrao do druge stative i lagano glavom ćušnuo loptu iza leđa Vulića. Ni to nije bilo kraj uzbuđenjima u prvom delu igre, ali ponovo se Mudrinski i Đorđe Jovanović nisu upisali u strelce.

Mnogo bolji ulazak u poluvremenu pružio je Spartak u drugom delu igre. To je moglo gostima da se isplati u 60. minutu, kada je Rošević dobro centrirao, a Mijić glavom ipak šutirao preko gola. Odgovorio je Gaćinović na tu agresiju Subotičana ulaskom Stanojlovića u igru, podsetimo, igrača koji je sa tri pogotka bio prvi strelac Napretka u pripremnom periodu. I probudili su se Čarapani, no šut Jovanović završio je pored gola, ali smo ponovo videli igru preseljenju više pred gol Vulića. I sve to ostavilo je zapravo prostor gostima za novu tranziciju. Više nego dobru priliku imao je Tomović da se proslavi u svom gradu, ali je njegov udarac iz neposredne blizine gola završio iznad okvira. 

A onda, najbolja prilika za goste u nastavku. Taman što je ušao u igru, Bijelović je gađao u prečku. Ponovo je razigran bio Prijović, koji je uputio ključni pas. Napredak je pokušavao da težište igre prebaci na protivničku stranu, Spartak propuštao zrelije šanse od domaćina, ali na kraju ni u sedmom susretu zaredom Golubovi nisu uspeli da savladaju Čarapane. 

Spartak i Napredak se sada nalaze jedan pored drugog na tabeli, a Subotičani, na desetom mestu Mozzart Bet Superlige, imaju četiri boda više.

20. KOLO MOZZART BET SUPERLIGE

NAPREDAK - SPARTAK - 1:1 (1:1)

/S. Jovanović 38 - Prijović 18/

Stadion Mladost, Kruševac 

Sudija: Jovanović Srđan

NAPREDAK: Savić 6,5, - Marinković 6, Mršić 5,5, Vukajlović 6,5, Jovanović S. 6,5, - Krstić 6, Zličić 6 (od 78. Marjanović -), Ljubomirac 6 - Jovanović Đ. 5,5 (od 63. Stanojlović 6), Blagojević 6, Majdevac 5,5 (od 71. Bojović -)

SPARTAK: Vulić 6,5, - Bogićević 6, Ćalasan 6,5, Martinović 6, Prijović 7, - Tomović 6, Lukić 5,5, Mijić 6 (od 66. Todoroski 6), Babić 5,5,- Mudrinski 5,5 (od 85. Ubiparip -), Rošević 6 (od 70. Bijelović -)

Igrač utakmice: Vladimir Prijović (Spartak) 7

MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)

/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost 1:1 (0:0)

/Radulović 83p - Eze 96/

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)

/Rodić 9, Olajinka 16 - Nešković 86/

Nedelja

Radnički 1923 – Radnički Niš 3:2 (2:0)

/Vižđi 6, Vidosavljević 47, 59 - Bamidele 73, Cvetković 85/

IMT - TSC 0:2 (0:0)

/Pantović 70, Šoš 83p/

Ponedeljak

Napredak - Spartak 1:1 (1:1)

/S. Jovanović 38 - Prijović 18/



tagovi

Napredak KruševacSuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara