Fudbaler Breše Masimilijano Mangraviti (©YouTube/Lega B)
Fudbaler Breše Masimilijano Mangraviti (©YouTube/Lega B)

Igrala je 23 sezone u Seriji A, a posle 38 godina Breša blizu ispadanja u treći rang

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 13:54

Izabranici Danijelea Gastaldelja moraju u četvrtak od 20.30 časova da nadoknade protiv Kozence minus od 1:0 iz prvog meča baraža, ako ne žele da se presele u Seriju C

Nikada Breša nije pripadala kremu italijanskog fudbala, ali nekako smo navikli na to da uvek bude tu negde, između Serije A i Serije B. U eliti smo je poslednji put gledali 2020. godine, prošle sezone joj je zamalo izmakao povratak u Seriju A, a ove – mimo svih očekivanja – na samoj je ivici da ispadne u treći rang. Zapravo, posle 38 godina će Male lastavice da zaigraju u Seriji C ukoliko ovog četvrtka od 20.30 časova ne budu uspeli da nadoknade pred svojim navijačima gol zaostatka iz prvog susreta baraža za opstanak u drugom rangu protiv Kozence.

Tri bivša prvoligaša su već ispala ove sezone u Seriju C – Benevento, Spal i Peruđa. Oni su završili iza Kozence i Breše, timova koji su imali po 40 poena, zbog čega igraju plej-aut.

Izabrane vesti

Prošle sezone je Kozenca takođe igrala meč za opstanak, tada je u prvom meču izgubila od Vićence sa 1:0, a u revanšu trijumfovala 2:0.

Od Kozence se i očekivalo da se bori za opstanak, konstantno je pri dnu otkad je 2019. ušla u drugi rang. Zato, Breša je morala mnogo bolje, igrači poput Aleksandera Jalova, Aleksadrea Koefa, Pabla Rodrigeza, Ahmada Benalija, Federika Vivijanija i mnogi drugi su dovedeni za ovu sezonu kako bi se napala promocija.

20.30: (2,05) Breša (3,20) Kozenca (3,60) - prvi meč 0:1

Umesto toga – preti katastrofa. Zato ni ne čudi ogorčenost najvatrenijih navijača Breše, koji su na prvom meču baraža zahtevali ostavku predsednika Masima Čelina.

Čelino, Serija B ili Serija C, svejedno je – važno da ti nisi više tu“ i „Čelino, molimo te da spakuješ kofere i odeš“, pisalo je na transparentima koje su razvili Brešini navijači.

Tokom ligaškog dela Serije B Breša je početkom maja kod kuće savladala Kozencu sa 2:1. Prethodno je u decembru na njenom terenu odigrala 1:1. Večeras, samo je pobeda ostavlja u drugom rangu...

SERIJA B – BARAŽ ZA OPSTANAK (REVANŠ)

Četvrtak

20.30: (2,05) Breša (3,20) Kozenca (3,60) - prvi meč 0:1

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija BBrešaKozenca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara