Gonzalo Iguain (©Reuters)
Gonzalo Iguain (©Reuters)

Iguain se ne predaje: Još imam ugovor s Juventusom, u Argentinu se ne vraćam

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.20. | 15:48

“Mnogi igrači danas idu u MLS, bilo bi lepo tamo sigurno, ali trenutno sam još u Juventusu“

Odlazak Gonzala Iguaina iz Juventusa za stalno nikada nije bio bliži. Otišao je njegov zaštitnik Mauricio Sari, došao je Andrea Pirlo koji traži novu, svežu krv u napadu i prema već poznatim informacijama ne bi imao ništa protiv da Argentinac ode iz Torina i pronađe novu sredinu.

Pipita je poslednjih godina imao dosta problema sa viškom kilograma i često se na pripremama pojavljivao sa stomakom većim nego što je inače dozvoljeno za profesionalnog sportistu, zbog čega je posle nepune dve godine boravka u Torinu bio otpisan i onda provodio vreme na pozajmicama u Milanu i Čelsiju.

Izabrane vesti

Ipak, Iguain ne odustaje od toga da i poslednju godinu ugovora odradi u Juventusu i onda napusti klub.

“Trenutno se odmaram i razmišljam o opcijama. Treninzima se vraćam 24. avgusta i onda me čeka još jedna godina ugovora u Juventusu. Treba da se pokažem u što boljem svetlu kod novog trenera”, rekao je Iguain za argentinske medije i dodao:

“Mnogi igrači danas idu u MLS, bilo bi lepo tamo sigurno, ali trenutno sam još u Juventusu. Videćemo šta će biti. River Plejt nije opcija. Ne nedostaje mi argentinski fudbal. Volim da ga gledam, ali ne bih se vratio da ponovo igram tamo”.

Nije samo nedostatak nostalgije razlog zašto Iguain ne želi nazad u Argentinu.

“Kada sam odlazio bio sam mlad, a danas svi moraju da shvate da je sve manje igrača koji žele da se vrate u domovinu jer se plaše za svoju porodicu i sebe. Mnogi zbog toga igraju u Kini, Saudijskoj Arabiji ili MLS”.

Razmišlja Pipita polako i o kraju karijere, ali verovatno je da neće ostati blizak fudbalu u formi trenera.

“Ne bih voleo da postanem trener jer taj posao izazva veliki fizički i psihički stres. Svi treneri dolaze mladoliki, a odlaze kao sedi starci posle tri godine”.

Juventus se najviše povezuje ovih dana sa Milikom iz Napolija. Poljak je u Napoli stigao kao zamena za Iguaina, a sada bi ponovo mogao da bude njegov naslednik, ovog puta u Juventusu. 



tagovi

Gonzalo IguainLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara