(AFP)
(AFP)

Điđi Bekali protiv rodne ravnopravnosti: Sve se raspada kad žena sudi muškarcima

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 14:58

Užasni komentari prvog čoveka nekadašnje Steaue

Na prvi pogled sve je potaman u Bukureštu. FCSB je dobio još jednu utakmicu, učvrstio se na liderskoj poziciji Lige 1, ima deset bodova više od Kluža, ali nema mira. Neće ga ni biti sve dok je Điđi Bekali vlasnik kluba iz glavnog grada Rumunije, pošto se upinje da bude u centru pažnje i kad nema potrebe.

Mada, Bekali je ekscentrik, bogami i seksista, pa je ovoga puta prešao crvenu liniju. Neke stvari se ne izgovaraju, ali Điđi je više puta tokom funkcionerske karijere pokazao da za njega ne važe pravila, pa je jedno, doduše nepisano, prekršio.

Izabrane vesti

Posle pobede njegovog tima (bivše Steaue) nad Botošanijem (3:2) izvređao je Kristinu Trandafir, zaduženu za VAR. Razlog: uticala je na glavnog arbitra Katalana Bušija da promeni odluke sa terena čak triput. Dvaput protiv domaćeg tima, pa su tako crvene kartone zaradili levi bek Nana Atvi i centralni vezista Darius Olaru. Plus Huan Krus Kaprof, napadač gostiju.

Zaista mi se sviđa sudija Buši. Izvanredan je. Vidite mu na licu da je dobar. Postaće sjajan arbitar i Bog će mu pomoći. Nije njegova krivica. Dobro, malo jeste. Kriva je žena iz VAR sobe. Mada, ni na nju nisam ljut, jer je moja sestra, pričešćuje se u crkvi u koju i ja idem. Ne ljutim se na ljude sa kojima delim veru, ali mogu da im udelim savet. Da li Bog želi da ispuni ono što traži u crkvi? Predlažem joj da više ne sudi muškarcima. Tako će Bog će joj pomoći u njenim željama“, počeo je Bekali.

Kontroverzni vlasnik kluba je u prošlosti imao raznih ispada, međutim, nikad nije pao ovako nisko. Da napada damu.

„Glavni sudija je dobro vodio meč, ali žena iz VAR sobe je njemu sugerisala da pokaže crveni karton. Čak se i Buši zapitao: „Jesi li luda“?, uverava Bekali, mada ga mediji u susedstvu demantuju i ističu da tako nije glasio dijalog arbitara.

Kako god...

Neka žene sude ženama, a muškarci muškarcima! U suprotnom ćemo svi poludeti! Kako žena može da nadvlada muškarca prilikom odlučivanja? Ona, jadna, ne shvata da joj nije dozvoljeno da interveniše u nekim situacijama. Crveni karton Olaruu je trebalo poništiti. Da je inteligentna... Ženo, šta hoćeš? Ne želim da je uvredim, volim žene, svoju do smrti, umirem zbog nje, međutim, ova nema šta da traži među sudijama“.

Prvi čovek FSCB-a je zagazio na klizav teren i kad je jednom nogom ušao, više povatka nije bilo. Takve su mu i izjave. Prljave.

Sve se raspada kad žena sudi mušakrcima. Da je makar malo inteligentna, ali... Znate, žensko je i šta drugo da očekujete? Zato, ako si žena, ostani kod kuće! Videćete šta svet čini sa rodnom ravnopravnosti. Sve će biti uništeno, ali toga kod nas neće biti. Možda samo na određenim mestima, to su vatre od slame, ništa više. Pošto već dolazi u crvku, ako hoće da joj Bog usliši želje, sledeći put kad Kristinu budu delegirali da sudi muškarcima trebalo bi da kaže: „Ne! Ja sam žena i gledam svoja posla“, reče Điđi Bekali.

I ostade živ.


tagovi

FCSBSteauaRumunija liga 1Điđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara