Mauro Ikardi slavi gol (©Reuters)
Mauro Ikardi slavi gol (©Reuters)

Ikardi spasao PSŽ blamaže; Ristić golom krunisao Monpeljeov savršeni mesec (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 22:59

Serhio Ramos zaradio prvi crveni karton u dresu Svetaca

Dočekao je Mauro Ikardi svojih pet minuta slave i priliku da delimično okaje grehe, ali i da postane spasilac Pari Sen Žermena. Nejmar povređen, Kilijan Mbape suspendovan, prisiljen je bio Maurisio Poketino da rehabilituje Ikardija i upari Argentince u napadu, a “devetka” mu se odužila golom Lorijanu, kojim su Sveci izbegli drugi prvenstveni poraz – 1:1 (1:0).

Nešto je trulo na Parku prinčeva… Nastanili su se problemi u kući Pari Sen Žermena, poterao je bogate Svece maler. Niz pehova ih prati: povrede, afere, kuglice na žrebu i još štošta. Ne manjka briga Maurisiju Poketinu. U moru problema najmanji bi bio poraz od Lorijana. Da se zategnuti odnosi u svlačionici na relaciji igrači – trener ne pogoršaju postarao se Ikardi. Argentinski napadač prekinuo je post dug tri meseca.

Izabrane vesti

Zaboravio je Mauro Ikardi, zaboravili su navijači Pari Sen Žermena kada je Argentinac zatresao mrežu. Beše davno, protiv Liona na Parku prinčeva. Najviše je laknulo Serhiju Ramosu, pao mu je kamen sa srca u 91. minutu, jer je u smiraj susreta za četiri minuta zaradio dva žuta kartona i “upisao se” i u Pari Sen Žermenu.

Čuvao je okvir gola Lorijan, tresla se stativa od projektila Lionela Mesija. A onda je Toma Monkondju zviznuo golčinu i razgalio pun stadion. Čekao je loptu na rubu šesnaestarca i dočekao je. Savršeno mu je sela, "ubio je pauka".


U strašnoj je formi Monpelje, a svu silinu kluba s juga Francuske osetio je i Anže. Igra Monpelej kao u transu od početka decembra, transformisao se u svoju verziju iz 2012. godine, kada je prvi i jedini put zagospodario Ligu 1. Pokosio je šest timova posle poraza od Liona na domaćem terenu – vezao pet pobeda u šampionatu i jednu u Kupu – a poslednja žrtva u nizu je Anže - 4:1 (2:1).

Nepun mesec dana izvaredne igre i eto Monpeljea u trci za direktnu prohodnost u Ligu šampiona. Prodrmao je francuski šampionat, iskoristio mečeve protiv timova iz donjeg doma i katapultirao se na mesto koje vodi u Evropu. Procvetao je Monpelje uoči zime, a procvetao je i Mihailo Ristić u duelu sa Anžeom.

Mihailo Ristić (©Reuters)Mihailo Ristić (©Reuters)

Postao je momak iz Bijeljine, koji se dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom, standardan na levom boku praktično nezamenjiv, i dobro će morati Monpelje da razmisli šta mu je činiti. I što pre da dela, jer Ristiću ugovor sa klubom ističe na leta. A, zainteresovanih klubova biće i te kako.

Pečatirao je Mihailo Ristić golom najubedljiviju ovosezonsku pbedu Monpeljea. Ostao je sam na ivici kaznenog prostora, Mavididi je provukao loptu, a levi bek je raspalio i pogodio suprotan ugao. Za odličnu igru Mavididiju je stigla i nagrada u vidu poklon gola. Sproveo je odbitak u mrežu Anžea i otklonio svaku dilemu, ako je ona i postojala posle Ristićeve strele.

FRANCUSKA 1 – 19. KOLO

Sreda

Bordo - Lil 2:3 (2:1)

/Elis 18, 45 - Andre 33, Jilmaz 77, David 84/

Lorijan - PSŽ 1:1(1:0)

/Monkondju 40 - Ikardi 90+1/

Lion - Mec 1:1 (0:0)

/Lukeba 56 - Traore 59/

Marselj - Rems 1:1 (0:0)

/Paje 90+7pen - Ekitike 75/

Monako - Ren 2:1 (1:1)

/Ben Jeder 35pen, Foland 72 - Terije 16/

Monpelje - Anže 4:1 (2:1)

/Savanije 14, Koca 30, Ristić 51, Mavididi 76 - Pereira 45+1/

Nica - Lans 2:1(0:1)

/Lemina 63, Klajvert 79 - Kalimuendo 30/

Sent Etjen - Nant 0:1 (0:0)

/Kolo Muani 83/

Troa - Brest 1:1 (0:1)

/Rami 80 - Onora 5/

Odloženo:

Klermon - Strazbur





tagovi

Liga 1Francuska Liga 1LorijanPari Sen ŽermenSerhio RamosMauro IkardiLionel MesiMihailo Ristić

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara