Ikardi tužio Inter, vodi sve igrače na sud i traži 1.500.000 zato što su ga izbacili sa WhatsApp četa

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.19. | 11:34

Neverovatno koliko je daleko sve otišlo

Jedna izreka kaže da ne postoji loši razvodi, postoje samo loši brakovi. Ali rastajanje Maura Ikardija i Intera ozbiljno ugrožava istinitost ove tvrdnje. Jer prosto je neverovatno koliko je daleko otišlo “prepucavanje” Nearazura i njihovog nekadašnjeg kapitena. Koji je, prema poslednjim informacijama, tužio klub za diskriminaciju!

Maurito traži 1.500.000 evra na ime naknade, pošto mu klub nije dozvolio da trenira sa ostatkom ekipe. Traži naravno i da ga vrate na treninge, čak i one taktičke.

Izabrane vesti

Inter je doduše konsultovao advokate i pre no što ga je sklonio sa treninga. Obezbedio mu je klub minimalne uslove da samostalno radi. Međutim, Ikardi i supruga Vanda Nara su se uhvatili za čudan detalj: izbačen je sa čet grupe na aplikaciji WhatsApp gde se fudbalerima javljaju termini treninga i slične informacije. To je možda i razlog zbog kojeg jedini nije prisustvovao večeri na kojoj su starosedeoci poželeli dobrodošlicu letnjim pojačanjima.

Sad Ikardi preti pozivanjem svih igrača ekipe na sud. Samo u svojstvu svedoka doduše, ali ozbiljan bi to bio udarac na Interov ugled.

Sve je naravno izbilo zbog toga što je Bepe Marota posle svih bubica bračnog para Ikardi rešio da po svaku cenu otera dojučerašnjeg kapitena. Uzeo mu je devetku sa dresa i uručio je Romeluu Lukakuu, potom mu je dao sedmicu, ali je sve vreme insistirao na prodaji.

Samo ne u Juventus. A samo tamo je hteo Ikardi. Napoli i Monako su bili spremni da plate 65.000.000 evra, Inter bi oberučke to prihvatio, ali Ikardi nije hteo ni da čuje. Atletiko se takođe javio, ali opet ništa.

Ikardi je rešio da uzvrati. Tvrdi da je u pitanju “jasna diskriminacija”. Smeta mu i što je klub insistirao da se pojavi na početku priprema 11. avgusta, ali ga je onda gurnuo u teretanu da radi samo sa Žoaom Mariom, koji je u međuvremenu otišao u moskovsku Lokomotivu.

Ikardiju je, navodi se u tužbu čije delove objavljuje Korijere delo Sport, načinjena šteta. Njegovoj reputaciji, časti, dostojanstvu, ugledu. I zato traži tioh 1.500.000 evra. Odnosno 20 odsto od godišnje plate.

Proces bi mogao da potraje do tri meseca. Tada bi, piše Gazeta delo Sport, Ikardi mogao da se pozove na jedan specifičan član u zakonu i zatraži raskid ugovora pod uslovom da ne odigra barem 10 odsto utakmica u novoj sezoni. To je ono što najviše nervira Marotu.

(FOTO: Reuters=


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara