Saša Ilić (©Starsport)
Saša Ilić (©Starsport)

Ilićev CSKA „izbačen“ iz Sofije, borbu za titulu nastavlja u Pazardžiku

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 13:50

Armejci u gradu sa nešto više od 100.000 stanovnika dočekuju Černo more (17.00) na otvaranju plej-ofa bugarskog šampionata

Zbog nereda koji su prouzrokovali navijači CSKA Sofije na meču sa Ludogorecom (0:1) krajem aprila Armejci su kažnjeni sa dva meča igranja pred praznim tribinama. Pola kazne su odslužili protiv Boteva iz Vraca (5:1), a drugu polovinu će odslužiti na neobičan način – igranjem izvan Sofije. Ovog ponedeljka (17.00) ekipa koju trenira Saša Ilić otpočinje takmičenje u plej-ofu protiv Černog mora, a domaćin će da bude u Pazardžiku.

Kako je reč o jednom od preostalih pet mečeva do kraja šampionata, koji može direktno da odluči pitanje šampiona, FS Bugarske je rešio da malo ublaži kaznu prema Armejcima. Umesto praznih tribina, CSKA će da dočeka Černo more u gradu udaljenom 50 kilometara od prestonice Sofije, ali pred navijačima. U gradu u kojem živi blizu 103.000 stanovnika postoji stadion „Georgi Benkovski“ kapaciteta 13.128 sedećih mesta, na kojem se takmiči Heber. Ovog ponedeljka očekuje se da tribine budu pune, CSKA će organizovano da dovede pristalice, kako bi Ilićevi izabranici imali što veću podršku.

Izabrane vesti

Trebaće im. U poteri su za Ludogorecom, imaju bod manje od aktuelnog prvaka i više nemaju pravo na kiks. Zeleni će takođe da igraju večeras, u Razgrad od 19.15 časova dolazi Lokomotiva iz Plovdiva, a domaćin ne bi smeo da ima većih problema.

CSKA pokušava da zadrži korak, a najverovatnije će pitanje šampiona da odluči direktan okršaj vodeća dva kluba 20. maja u Razgradu. Timu za koji nastupa srpski internacionalac Lazar Tufegdžić je važno da u trijumfalnom raspoloženju doputuje na teško gostovanje.

17.00: (1,50) CSKA Sofija (4,00) Černo More (7,25)

Ilić protiv Černog Mora neće moći da računa na Džefersona i Brajana Morena, zbog povreda, a veliko je pitanje da li će oni da budu spremni za duel sa Ludogorecom. Kapiten Jirgen Matej takođe nije u konkurenciji, on će protiv Černog mora da odradi suspenziju, a protiv šampiona se vraća na teren.

CSKA je savladao Černo more dva puta ove sezone u prvenstvu, sa po 1:0 u julu i 2:0 u novembru, ali je poražen u sred Sofije u četvrtfinalu Kupa Bugarske početkom aprila sa 2:1. Moreplovci su već koštali Ilića jednog trofeja, valjda neće i drugog...

BUGARSKA 1 (PLEJ-OF) – 1. KOLO

Nedelja

CSKA 1948 Sofija – Levski 2:2 (1:2)

/Čočev 3, Umarbajev 50 – Rikardinjo 18, Velton 25/

Ponedeljak

17.00: (1,50) CSKA Sofija (4,00) Černo more (7,25)

19.15: (1,20) Ludogorec (6,50) Lokomotiva Plovdiv (16,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Saša IlićCSKA SofijaČerno MoreBugarska 1Lazar Tufegdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara