Robin Gosens i Josip Iličić (AFP)
Robin Gosens i Josip Iličić (AFP)

Iličić precrtan za Evropu zbog depresije, Gosensov odlazak ubrzan pritiskom da se što pre vrati na teren

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 23:36

Registrovana zimska pojačanja Žeremi Boga i Valentin Mihaila

Do početka januara verovalo se da će Atalanta u evropskoj prolećnoj borbi moći da se osloni na proverene snage - Robina Gosensa i Josipa Iličića. Od sredine, do kraja januara postalo je jasno da neće imati niti jednog u borbi za najbolji 16 Lige Evrope. Gosens je pre nedelju dana postao igrač Intera, dok slovenački internacionalac ponovo ima problema sa depresijom. Iz tog razloga precrtan je sa spiska fudbalera registrovanih za nastupe u evropskoj B produkciji.

Italijanski mediji naveli su da je odluka da bude izostavljen doneta u dogovoru sa igračem, a tim povodom oglasio se i trener Boginje Đan Pjero Gasperini.

Izabrane vesti

“Nije mi lako da pričam o ovakvim situacijama, jer se radi o ličnom problemu. Uvek ćemo biti uz njega jer su ovo situacijee koje prefazilaze fudbal i idu iznad profesije. Tolike godine se poznajemo i proživeli smo mnoge srećne trenutke zajedno. Mogu da kažem da je vrlo normalna, pozitivna osoba, ali unutar naših misli je kao u džungli. Psihijatrima je teško da shvate šta se dešava, a kamoli nama. Jedino se nadam da će se vratiti i ponovo pronaći zadovoljstvo na terenu", rekao je popularni Gasp.

Za dvomeč protiv Olimpijakosa, možda i nastavak takmičenja registrovana su dva novopridošla krila - Žeremi Boga i Valentin Mihaila. Rumun je poslednjeg dana prelaznog roka došao na pozajmicu iz Parme, izvesno radi proširenja napadačkih opcija, jer je Iličić ostavio prazninu.

Kada je reč o pomenutom Gosensu, prema njegovim rečima Inter jeste bio izazov kojem ne govorite ne, ali tokom dana se u italijanskim medijima pojavila informacija da je jedan detalj ubrzao njegovu odluku da napusti Bergamo. Prema informacijama koje je za Sky sport Italia obelodanio novinar Stefano De Grandis, Nemac je bio nezadovoljan tretmanom kluba u trenucima kada je bio povređen.

U čemu je kvaka? Zbog problema sa tetivom ove sezone odigrao je samo šest i propustio čak 16 utakmica, a smetao mu je konstantan pritisak da se, nedovoljno spreman i rovit vrati na teren. U jednom momentu se i vratio, ali vrlo brzo ponovo morao u ambulantu.


tagovi

AtalantaJosip IličićRobin Gosens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara