Saša Zdjelar i Milan Rodić (©Starsport)
Saša Zdjelar i Milan Rodić (©Starsport)

Iliev: Pričaju najjača Zvezda u poslednjih 30 godina, a mi egal s njima u derbijima, na tabeli i u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 09:03

“Ali takve teze nema nigde u pričama“, kaže sportski direktor crno-belih

U veoma lošem derbiju Partizan je bio manje loš. Opet, nedovoljno ubojit da tu partiju kruniše golom za pobedom i prvo mesto na tabeli Superlige, pa su se podeli plena više obradovali u Ljutice Bogdana. Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev smatra ipak da je Partizan pokazao da je egal sa večitim rivalom i u izjavi za Večernje novosti dodaje da mu smeta što se Zvezdin tim hvali više nego ekipa Aleksandra Stanojevića.

Izabrane vesti

Mi smo u prvom i trećem okršaju sa Zvezdom bili bolji i to nismo uspeli da naplatimo pobedama, oni su taj drugi rešili u svoju korist i iskoristili neke naše slabosti. Vidim da provejavaju priče kako je ova Zvezda najjača u poslednjih 30 godina, a ako smo mi egal sa njima u derbijima, na tabeli i po učinku u Evropi, onda smo valjda i mi top-ekipa, ali takve teze nema nigde u pričama“, čudi se Iliev.

O ovom poslednjem, 167. derbiju...

Ostali smo bez gola koji smo po svemu zaslužili, jer smo bili bolji, a to se posebno odnosi na prvih 45 minuta. Na prethodnom derbiju smo iz naše greške i prve šanse primili gol, sada, eto, iz prilike Terzića kakvu ne pamtim da sam u skorije vreme video u utakmicama sa Zvezdom nismo stigli do prednosti. To su situacije kada si ili pukovnik ili pokojnik ili heroj ili tragičar, na našu žalost Terzić je bio ovo drugo“.

Partizan je tako ostao na dva boda zaostatka za Crvenom zvezdom, a do kraja sezone ostalo je još šest kola. Crveno-beli bi zbog prve pozicije u regularnom delu sezone imali i prednost u slučaju da na koncu takmičenja večiti budu poravnati na tabeli. Iliev svejedno ističe: šampionska trka nije gotova.

Pa, ako je sve rešeno šest kola pre kraja, gde i mi i oni igramo protiv najboljih klubova u ligi, o kakvom takmičenju mi onda uopšte govorimo. Dajte onda da igramo samo derbije tokom sezone pa da onaj ko ostvari bolji skor bude šampion“, završava Iliev javljanje za Novosti.


tagovi

Ivica Iliev167. večiti derbiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara