Stolica na stadionu Trenčina (© AS Trenčin)
Stolica na stadionu Trenčina (© AS Trenčin)

Ilija Stolica ima novi posao, vodiće sina trenera Čukaričkog

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 10:32

Bivši strateg Partizana promovisan u Slovačkoj

Utanačio je Ilija Stolica drugi inostrani angažman u trenerskoj karijeri. U Ljubljani se nije dugo zadržao (2018. vodio Olimpiju samo pet utakmica), ali se nada da će daleko uspešniji biti u Slovačkoj, pošto je sa Trenčinom potpisao ugovor na dve godine tokom koje će imati priliku da pokaže šta zna u klubu iz mesta udaljenog 120 kilometara od Bratislave.

Biće to Stolici prvi posao pošto je prošlog leta napustio Partizan, u kome se zadržao tek dva meseca, u napetom periodu posle odlaska Aleksandra Stanojevića. Tad je posle neuspeha u kvalifikacijama za plasman u Ligu Evrope smenjen, ali je sad dobio šansu da ostavi trag u novoj sredini, koja uglavnom forsira mlade fudbalere.

Izabrane vesti

Velika mi je čast što sam postao trener Trenčina. Dugo pratim ovaj klub i svideo mi se još dok sam radio u Partizanu. Imao sam priliku da ispratim revanš sa Steauom leta 2015, kad je rumunski tim dobio prvi meč 2:0, da bi u revanšu Trenčin anulirao prednost ekipe iz Bukurešta posle samo dvadesetak minuta. Bio sam očaran učinkom tog sastava. Iznenadilo me je koliko je hrabar i posvećen“, rekao je Stolica na predstavljanju.

Srbin je na klupi zamenio Františeka Straku, koji je vodio tim u poslednjih devet utakmica i uspeo da sačuva status, a u narednoj sezoni Trenčin će pokušati da afirmiše što više mladih fudbalera i spremi ih za potencijalne transfere. Naročito se to odnosi na Afrikance, jer u sastavu ima veliki broj Nigerijaca (šestoricu), te momke sa Zelenortskih Ostrva (četvoricu) i jednog iz Gane, ali i Srbe.

U pitanju su Filip Bajinović, Nebojša Kupusović (u prošlosti vezani za Crvenu zvezdu), Lazar Stoisavljević (nekad štoper Vojvodine) i štoper Strahinja Kerkez, inače sin Dušana Kerkeza, šefa stručnog štaba Čukaričkog.

Znam da je klub imao poteškoća minulih godina, dobro sam upoznat sa situacijom, ali mi je drago što sam u prilici da klubu donesem novu energiju. To za mene predstavlja izazov“, rekao je Stolica, koji je osim Partizana i Olimpije, trenirao još Voždovac i Vojvodinu, a bio je i selektor mlade reprezentacije Srbije.



tagovi

TrenčinSlovačkaSlovačka 1Ilija Stolica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara