Stolica (© Star sport)
Stolica (© Star sport)

Ilija Stolica oborio dva negativna rekorda

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 10:28

Nijedan trener Partizana u ovom veku nije trajao kraće i nijedan nema manje pobeda

Ispao je Partizan iz kvalifikacija za Ligu Evrope i ostao bez trenera. Niko to u Humskoj 1 nije spreman (još) zvanično da saopšti, ali rukovodstvo je povuklo potez planiran još posle poraza u Novom Pazaru i posle razrešenje dužnosti Ilije Stolice dalo se u potragu za novim strategom.

To znači da je misija nekadašnjeg napadača, kasnije saradnika Zorana Milinkovića u šampionskom stručnom štabu s proleća 2015, trajala svega 65 dana! Taj mandat jedan je od najkraćih u istoriji kluba, definitivno najkraći u 21. veku.

Izabrane vesti

Od 2000. godine do danas za komandama Parnog valjka sedelo je 18 trenera (neki po dvaput), a samo će poslednji ostati upisan u istoriji kao čovek koji je vodio jednocifren broj utakmica. Tek šest. I na njima zabeležio pobedu nad Javorom na početku takmičenja u Mozzart Bet Superligi (4:0), izvukao remi u Nišu protiv Radnčkog (3:3), odigrao nerešeno i sa TSC-om (0:0), poražen u Novom Pazaru (0:1), a takmičenje u kvalkifikacijama za Ligu Evrope okončao dvomečom sa AEK-om (1:2 u Larnaki, 2:2 u Beogradu).

Tih šest mečeva ubedljivo je najmanje što je neki trener Partizana vodio tim, ne samo u 21. veku, već i od raspada SFRJ, verovatno i duže. Poređenja radi, Jirgen Rebrer je vodio ekipu na 22 meča u periodu od oktobra 2005. do maja 2005, dok je Ljubinko Drulović sedeo na klupi 15 puta od 16. oktobra do 22. decembra 2016. Vremenski, blizu Stolice (68 dana), ali sa sedam trijumfa.

Još jedan detalj: Ilija Stolica je reprizirao ostvarenje Ivana Tomića i postao tek drugi trener Partizana u ovom veku koji je bio neuspešan na prvoj međunarodnoj prepreci. Leta 2016. crno-bele je zaustavilo poljsko Zaglebje (jedanaestercima), sad kiparski AEK.

Neko će reći da Stolica tradicionalno brzo završava misiju. Kratko se zadržavao i na prethodnim adresama: Vojvodinu je vodio na osam, ljubljansku Olimpiju na pet utakmica.


tagovi

FK PartizanIlija Stolica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara