Ilija Stolica posle šestice u Nišu: Pojedinci me ne zanimaju

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.11.19. | 09:56

„Biće još iznenađenje“, kaže selektor mlade reprezentacije Srbije

Napokon Orlići kakve želimo. I igra i rezultat bili su odlični, kakvi i dolikuju mladoj reprezentaciji Srbije. Posle pobede nad Estonijom situacija na tabeli kvalifikacione Grupe 5 za plasman na Prvenstvo Evrope izgleda daleko bolje nego u uvodu takmičenja, jer tačno na polovini trke imamo šanse da stignemo lidera Rusiju na prvom mestu, a ako taj plan ne uspe onda da preteknemo Poljake na durgoj poziciji i osiguramo baraž.

Razumljivo, šest lopti u mreži gostiju sa Baltika obradovali su sve u našoj selekciji.
Čestitam momcima na izuzetno kvalitetnoj igri i zasluženoj pobedi. Jesmo igrali protiv ekipe koja na papiru važi za autsajdera, ali je Estonija imala samo bod manje od nas pre ove utakmice i samo jedan poraz u dosadašnjem toku kvalifikacija“, predočio je Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije.

Izabrane vesti

Istovremeno, Bugarska je u Sofiji u razmaku od 20 minuta dala tri gola Poljacima. Istom onom timu koji nas je u prethodnom duelu savladao 1:0.
Ne iznenađuje me rezultat utakmice Poljska – Bugarska (3:0), od početka kvalifikacija govorim da je ovo najteža i najujednačenija grupa. Bugari su na prethodnih pet mečeva primili samo jedan gol i to od nas. Biće tu još iznenađenja svakako i neizvesnost će trajati do poslednjeg kola“.

Što se tiče našeg tima, sve je u Nišu išlo kao po loju. Napadač Ajntrahta iz Frankfurta, Dejan Joveljić postigao je het-trik, Luka Ilić je jedan gol dao, dva namestio, u strelce se upisao i njegov rođeni brat Ivan, Filip Stuparević istakao dvema asistencijama, što govori da kao kolektiv delujemo bolje nego na početku kvalifikacija, kad je na klupi sedeo Nenad Milovanović.
Ne pada mi na pamet da izdvajam pojedince, mi smo kolektiv i samo tako možemo do cilja. Dejan Joveljić je uradio ono što je u opisu njegovog posla, tresao je mrežu i otvorio nam vrata pobede. Braći Ilić je prijalo da igraju na stadionu na kome se osećaju kao kod kuće, ali isto tako je svima nama prijalo u Nišu i uvek je lepo kada igrate pred svojim navijačima. Momci zrače optimizmom, svesni su sad još više svog kvaliteta i postoje svi preduslovi da u utorak odigramo još jednu odličnu utakmicu“.

Istakao je Stolica da ga posebno raduje što je tim od početka nametnuo stil igre i brzo rešio pitanje pobednika.
„Ovo je najbolja pozivnica Nišlijama i svim ljubiteljima fudbala širom Srbije da u utorak dođu na „Čair“ i podrže nas u jednoj od najtežih utakmica u ciklusu kvalifikacija. Rusija je izbila na prvo mesto i dokazala da ima jaku ekipu. Već smo odradili neke segmente analize, igračima predstavljamo protivnike od utakmice do utakmice. Dovoljno smo upoznati sa manama i vrlinama Rusije, ali je još važnije da smo ja i stručni štab posle ovo tri utakmice stekli jasnu sliku o potencijalu svih momaka koje imamo na raspolaganju“.

Selektor je u emotivnom obraćanju osetio potrebu da u prvi plan istakne odnose kakvi vladaju u selekciji. Nažalost, na tužnom primeru.
Pobedu posvećujemo našem Nikoli Čumiću koji je proteklih dana preživeo teške trenutke zbog porodične tragedije i gubitka brata Nemanje“, rekao je Ilija Stolica, uz napomenu da prvotimac Radničkog, sasvim razumljivo, iz pomenutog razloga nije ni bio u kombinaciji za minuli susret.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara