Ima jedan sportski direktor što uzima mesec dana odmora na dan kad počinje prelazni rok?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 06:47

Maks Eberl u svom elementu...

Za nešto više od nedelju dana otvara se zimski prelazni rok. Mnogi veliki poslovi već su u najavi, ali ima i ovakvih situacija (doduše, mora biti da je jedinstvena) - jedan sportski direktor uzima mesec dana odmora baš na dan početka zimske pijace?!

U pitanju je Maks Eberl, jedan od najvećih štediša u TOP 5 najjačih liga (srazmerno veličini kluba koji zastupa) i čovek koji već punih 12 godina vodi sportski sektor Borusije iz Menhengladbaha. Eberl je za sve te godine vodio tim i u drugoj ligi, ali i formirao ekipe koje će ulaziti u Ligu šampiona u tri navrata. Pre nekoliko dana iskusni stručnjak produžio je ugovor sa Ždrepcima do 2026, a evo sada je najavio odlazak na odmor. Kaže, ide na planinu, daleko od civilizacije, da reši neka privatna pitanja.

Izabrane vesti

"Tokom januara ne želimo da se odreknemo nijednog od naših najvažnijih igrača. Zato mislim da je pravi trenutak za moj odmor, jer nećemo biti aktivni na tržištu. Jedino što može da se dogodi jeste prekomandovanje nekih mladih igrača u seniorski sastav. Ali to ću moći da odradim i telefonom. Imaću mobilni uz sebe", kazao je Eberl.

Borusija tokom odlične prošle sezone i obezbeđenog plasmana u Ligu šampiona (pa ove jeseni i u osminu finala elitnog takmičenja) promovisala nekoliko vrlo zanimljivih fudbalera. Među najtraženijima su Denis Zakarija, Alasan Plea, Matijas Ginter i Florijan Nojhaus.

Eberl je Nojhausa doveo besplatno iz Minhena 1860 pre skoro tri godine, a sada je mladi vezista na meti Bajerna drži cenu od oko 30.000.000 evra. U Zakariju, Pleu i Gintera uložen je ozbiljan novac (ukupno više od 50.000.000 evra), međutim svaki od njih pojedinačno sada vredi oko 40.000.000.

Navijači često umeju da zamere Eberlu što ne pojačava tim zvučnim imenima čak ni kada se obezbedi Liga šampiona, kao što je bio slučaj ove sezone, međutim on ne odustaje od svoje filozofije. Valjda ga je ona i dovela na listu najužih kandidata za mesto sportskog direktora u Bajernu pre dolaska Hasana Salihamidžića...

Eberl je putem transfera do sada u Gladbah upumpao blizu 250.000.000 evra, a Borusija, razume se, nikad bolje finansijski nije stajala.


tagovi

Maks Eberl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara