Ilustracija (©Star sport)
Ilustracija (©Star sport)

Ima li ko da zaustavi Đavole?

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.10.20. | 10:15

Na Čika Daču stiže Zemun. U ostalim zanimljivijim duelima današnjeg programa pirotski Radnički dočekuje Kolubaru, a derbi Južne pruge upotpunjuje okršaj Dinama iz Vranja i Dubočice

Kabel u maloj krizi, Radnički u opasnom naletu. Kragujevčani su u poslednjih devet kola Prve lige Srbije ispustili samo dva boda i jasno se profilisali kao prvi favorit za promociju u elitni rang takmičenja, prvi put još od 2015. kad su poslednji put tamo bili.

Tim Aleksandra Linte u 12. kolu čeka Zemun, koji nije izgubio četiri od pet mečeva na strani. Pride su Zemunci tek u prošlom kolu prekinuli crnu seriju od četiri kola tokom kojih su osvojili samo bod, što im je ugrozilo i opstanak u ligi, a vredi istaći da pristalice ovih ekipa imaju bratski odnos.

Izabrane vesti

Osim dobrih rezultata Kragujevčana, opšti utisak je da Radnički igra verovatno i najlepši fudbal u Prvoj ligi Srbije ove sezone. Kormilar Linta od dolaska u klub sa Čika Dače insistira na pas igri i što većem posedu lopte, pa stoga i ne čudi što ekipa igra tehnički najdoteraniji fudbal u ligi.

Eliminacija u šesnaestini finala Kupa Srbije od Javor Matisa nije mnogo poremetila planove Šumadinaca, koji su u potpunosti fokusirani na takmičenje u Prvoj ligi Srbije.

"Dosadašnji deo sezone ocenjujem veoma uspešnim. Uspeli smo da preteknemo Kabel i dokopamo se prvog mesta na tabeli, ali ne smemo previše da se opuštamo, već da nastavimo ovaj trend dobrih igara i rezultata. Samo od nas zavisi da li ćemo uspeti da ostvarimo svoj zacrtani cilj, a to je plasman u Super ligu Srbije", smatra defanzivac Nikola Rađen.

Zemunci posle 11 odigranih kola zauzimaju 15. poziciju na tabeli sa 11 bodova. U pitanju je jedna od najmlađih, ali i najneefikasnijih ekipa u ligi, koja je u dosadašnjem delu takmičenja svega sedam puta tresla protivničke mreže. Od tih sedam golova, tri su delo napadača Filipa Avrića, koji će predstavljati možda i najveću opasnost po gol kragujevačkog prvoligaša u predstojećem susretu.

"Zemun je prilično mlada ekipa, sa svega par iskusnijih pojedinaca u svojim redovima, ali izuzetno dobro vođena od strane trenera Milana Ristića. U prethodna dva kola pokazali su se kao prilično neugodan rival, tako da moramo biti oprezni, posebno jer su veoma motivisani i puni samopouzdanja nakon pobede nad novosadskim Kabelom prošlog vikenda. Ipak, naša je obaveza da idemo na pobedu i ubeđen sam da ćemo ukoliko ponovimo igru iz prethodnih utakmica i ispoštujemo zahteve šefa struke uspeti da upišemo nova tri boda", poručio je Rađen.

Zbog situacije sa koronavirusom i ova utakmica biće odigrana bez prisustva publike, što je velika šteta, jer bi u normalnim okolnostima duel Radničkog 1923 i Zemuna predstavljao idealnu priliku za još jednu veliku feštu na tribinama Čika Dače, u režiji dve bratske navijačke grupe, kragujevačkih Crvenih đavola i zemunskih Taurunum bojsa.

Čekamo da vidimo i da li se Kabel oporavio. Igra kao domaćin protiv Loznice, koja dosta oscilira, ali je izgubila samo jednu utakmicu na strani. Do tri boda će teško, ali možda bi mogla da Kabelu otkine bar dva. Najveći test čeka trećeplasiranu Kolubaru, ide na noge Radničkom, a u Pirotu nije lako igrati, pa je tu možda bolje ograničiti se na golove.

PRVA LIGA SRBIJE – 12. KOLO

Subota

Sloga - Železničar 1:1 (0:0)

Radnički SM - Jagodina 1:1 (1:0)

Nedelja

13.30: (2,20) Dinamo Vranje (3,35) Dubočica (3,05)

13.30: (1,28) Kabel (5,00) Loznica (10,0)

13.30: (1,32) Radnički 1923 (4,70) Zemun (9,00)

13.30: (2,40) Radnički Pirot (3,10) Kolubara (2,95)

13.30: (2,50) Žarkovo (3,15) Borac 1926 (2,75)

Ponedeljak

13.30: Grafičar - Budućnost Dobanovci

13.30: IMT - Trajal

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeSrbija 2Radnički KragujevaczemunRadnički PirotDubočicaDinamo Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara