Marko Jevtović
Marko Jevtović

Ima li lepšeg gola od makazica Feneru? Ima, ima, Marko Jevtović se seća atrakcije iz Novog Pazara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.11.20. | 07:01

Prvotimac Konje o pogotku karijere koji je odjeknuo širom Evrope

Tako nešto mogu da udese samo život i fudbal. Jednog vikenda tragičar, drugog heroj. Pre devet dana postigao je Marko Jevtović autogol za vođstvo, ispostaviće se i trijumf, Bašakšehira, da bi mu se u subotu veče poklonila cela Turska.

Kao da je odrastao na Kopakabani, izveo je srpski vezista potez vredan aplauza svih poklonika sporta, bez obzira na klupsku pripadnost. Dugačku seriju bez poraza Fenerbahčea (osam utakmica) presekao je – makazicama.

Izabrane vesti

Za hvalospeve fanatika na Bosforu i centralno mesto u medijima.

Definitivno, gol karijere“, saglasan je prvotimac Konje sa naslovom MOZZART Sporta posle trijumfa tima iz Anadolije nad koliderom tamošnje Superlige. „Pogodak dobija na težini ako se ima u vidu da je postignut na čuvenom stadionu ‘Šukru Saračoglu’, protiv moćnog rivala, izuzetne tradicije, sjajnog igrčkog kadra, koji je sve do duela s nama bio u odličnoj formi. Nema šta, gol karijere. Zasad“.

Zasad? Biće ih još?

„Verovatno može bolje, ali, bez lažne skromnosti, ovo je bilo odlično. Da se nekad i ja pohvalim, ha-ha-ha“.

Ima razloga 27-godišnji Zemunac da raširi osmeh od uva od uva. Konji je otvorio put ka tek drugoj pobedi u sezoni, a sebe promovisao kao igrača sklonog atrakciji, iako primarna obaveza na terenu (zadnji vezni) ukazuje da nije često u gol-šansi.

Ovoga puta lopta je išla malo unazad, jedino što sam mogao da uradim, a da ugrozim golmana bile su makazice. Vežbam ih na treninzima, samo što se ne ukaže u svakom kolu mogućnost za takav udarac. Iskoristio sam trenutak. Gol je već proglašen za najbolji u ovom kolu, konkurisaće i za potez sezone, osvanuo je i na L’Ekipu. Naročito mi je drago što je odjeknulo širom Evrope“.

Ukupno 21. gol u profesinalnoj karijeri Marka Jevtovića dobija na vrednosti zbog jačine takmičenja, imena protivnika, načina na koji je postignut, ali prema njegovom kazivanju najlepši – nije.

U drugoj sezoni u Novom Pazaru na sličan način sam zatresao mrežu Jagodine u trijumfu sa 3:0. Čak je i pozicija bila slična, takođe ubacivanje sa desne strane, centrirao je Miloš Mijić, a ja, za razliku od istanbulske večeri, imao vremena da se namestim i gađam baš po udžbeniku. Čista estetika. Taj je lepši, ovaj značajniji“.

Taj pogodak pogledajte na 2.45 snimka.

Umeo je Jevtović da zatrese mreže u kvalifikacijama i(li) u Ligi Evrope, u pohodu na poslednju Partizanovu titulu i najčešće je to činio atraktivno.

Osim lopte u mreži Jagodine, pamtim i mat Crvenoj zvezdi sa penala dok sam igrao za Novi Pazar, izjednačenje protiv Steaue, ali mi je jedan od dražih golova onaj u poslednjem kolu sezone 2016/17, kad smo protiv Mladosti iz Lučana overili titulu. Kako zbog efektnosti, jer je reč o hicu sa 25 metara, tako i zbog reči Marka Nikolića da sam ga dao u najboljem mogućem trenutku. To sam ja, ne gledam sebe, u prvi plan stavljam tim“, skromno će Marko Jevtović.

NEMA ŠANSE DA SE BORIMO ZA OPSTANAK

Prekinula je Konja u Istanbulu crni niz od četiri kola bez pobede, tek drugi put u istoriji savladala Fenerbahče u njegovom domu.

Igramo dobro, ali do subote do nismo uspevali da naplatimo. Od početka prvenstva jedino Bašakšehir nismo zaslužili da dobijemo, sve ostale utamice bili smo u igri, kontrolisali dešavanja na terenu i sad nam se vratilo. Kvalitetan smo tim, nema šanse da se ponovi prethodna sezona kad smo se tek kolo pre kraja izvadili, tako što smo u dve vezane runde tukli kandidate za titulu, Bašakšehir, pa Trabzon, po 4:3. Na dve utakmice dali smo golova koliko za ceo prolećni deo sezone“, siguran je Jevtović da se neće boriti za opstanak.

DA U PARTIZANU BUDE KAO ŠTO JE NEKAD BILO

Daleko je Partizan od nivoa na kom je bio dok je, sa Markom Jevtovićem, osvojio duplu krunu, vladao Kupom Srbije, igrao Ligu Evrope.

Žao mi je. Nikako da se slože kockice. Mada nisam pratio igru, a jesam rezultate, čini mi se da je ekipa kvalitetna, stručni štab ozbiljan i jedini je problem što nema vremena. Usud srpskog sporta. Nadam se da će se crno-beli posložiti kao nekad, početi da beleže pobede u serijama. Da sve bude kao ranije“, priželjkuje fudbaler Konje.


tagovi

Marko Jevtović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara