Ima praćku bolju i od originala! Realov stipendista drži Leganes u životu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.12.19. | 20:25

Selta poražena na Butarkeu

Kažu da je u mlađim kategorijama bio apsolutno dominantan, iako je uvek igrao sa starijima od sebe. Jedne godine je u U19 selekciji na 23 utakmice postigao 16 golova, iako mu golovi nisu primarni zadatak kako igra u veznom redu. Ali u klubu kakav je Real dug je put to prvog tima. I mada je kod Santjaga Solarija i debitovao za Kraljevski klub Oskar je ipak morao da kao i mnogi drugi minute na seniorskoj sceni potraži na drugom mestu. I ne, nije to “onaj” Oskar, originalni, već jedan drugi. Ali možda i sa boljim šutem od originala.

Već godinu i kusur ovaj drugi Oskar – Oskar Rodrigez Arnaiz kako mu je puno ime - kali se u Leganesu, oni malo upućeniji pamte možda i onaj pobednički gol u senzacionalnih 2:1 protiv Barselone, ali večeras je odigrao svoj najbolji meč na seniorskoj sceni.  Dva gola 21-godišnjeg vezista pogurale su Leganes do zlata vrednih 3:2 u sudaru sa Seltom, direktnim rivalom u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Nije međutim samo do golova, već do estetskog  utiska. Prave poslastice za fudbalske sladokusce. I samo naznaka koliko u stvari Oskar vredi, taman da i ne dogura do Realovog prvog tima. Ima dečko strašnu desnicu. U 15. minutu iz slobodnog udarca sa neka 22 metra skinuo je paučinu iz samog roglja gola Rubena Blanka. A u 39. minutu je pomerio granicu još malo nazad. Ovog puta iz trka, silovito sa više od 25 metara, opet je Ruben tu bio samo ukras. Da nije bilo one veličanstvene Barsine akcije i štikle Luisa Suareza mogli bismo da govoirmo i o kandidatima za golove gola, ovako – više sreće drugi put.

Uostalom, najbitnije je da je Leganes ostvario pobedu, tek drugu u Primeri ove sezone, prvu posle mesec i po dana. Sad je Leganes sustigao Espanjol, mada je opstanak još daleko. Majorka mu beži pet bodova, nije to baš tako malo kad znamo da je Leganes u ovih 16 kola osvojio devet.

Ali bar se sada optimizam oseća.

Što se same utakmice tiče, Kevin Rodrigez je još jednim dobrim udarcem - ne baš dobrim kao što su bili Oskarovi, ali svakako dobrim – povisio prednost domaćeg tima na 3:0, da bi Nestor Arauho vratio neizvesnost u meč, iako je Gabrijel Fernandez u 70. minutu, možda i prestrogo, zaradio direktan crveni karton zbog laktanja u jednom vazdušnom duelu.

Selta je ostala sa desetoricom, ali na Butarkeu nisu mogli da odahnu, jer je Jago Aspas izveo malo magije i u 80. minutu ni iz čega stvorio gol za 2:3.1

Na kraju se Leganes provukao. Mada i dalje nismo uvereni da će uspeti da izbori opstanak u Primeri. Ali smo zato uvereni da će Oskar da ostane. Možda ne u Realu, ali u nekom drugom prvoligašu.

PRIMERA - 16. KOLO

Petak

Viljareal - Atletiko Madrid 0:0

Subota

Real Madrid – Espanjol 2:0 (1:0)
/Varan 37, Benzema 79/

Granada - Alaves 3:0 (0:0)
/Fernandes 48, Soldado 58p, Erera 77/

Levante - Valensija 2:4 (2:1)
/Rožer 11, 20p - Rožer 45+3 ag, Gameiro 57, 59, Tores 88/

Barselona - Majorka 5:2 (4:1)
/Grizman 7, Mesi 17, 41, 83, Suarez 43/

Nedelja

Eibar - Hetafe 0:1 (0:0)
/Anhel 67/

Betis - Atletik Bilbao 3:2 (3:1)
/Hoakin 2, 11, 20 – Vilijams 44, Berčiče 75/

Valjadolid - Real Sosijedad 0:0

Leganes - Selta 3:2 (2:0)
/Oskar15, 39, Rodriges 55 – Arauho 64, Aspas 80/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara