Imamo li najbolji posao ovog leta?

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 21:23

Siti potvrdioi Ferana Toresa...

Bilo je samo pitanje trenutka, dogovor je još pre nekoliko dana postignut. I evo ga večeras - Feran Tores (20) podigao je novi dres Mančester Sitija, čime na simboličan način počinje njegova petogodišnja avantura u Premijer ligi.

Prema poslednjim informacijama sa Ostrva Pep Gvardiola je za vihorno krilo iskeširao 23.000.000 evra, a pretpostavka je da će Valensija kroz bonuse dobiti još 12.000.000 evra. To ukupno daje 35.000.000, što je ispod tržišne vrednosti mladog Španca i samo potvrđuje kako je dobar posao Siti odradio.

Izabrane vesti

Ako se tome doda činjenica da je otkupna klauzula za Ferana Toresa bila postavljena na 100.000.000 evra, odnosno da čitav posao pokriva novac zarađen od prodaje Leroja Sanea (a tu je i kusur), nema sumnje da će ova transakcija biti proglašena za jednu od najboljih ovog leta.

Posle toga ostaje samo da Tores potvrdi izvanredan talenat...

Podsetimo, Real Madrid, Borusija Dortmund i Juventus takođe su bili zainteresovani za Ferana Toresa, ali Siti je bio najbrži. Gvardiola je lično ubrzao transfer, tvrde Englezi. Mladi Španac je 12. najveća prodaja Valensije u istoriji. Najskuplji je čuveni Gaizka Mendijeta koji je prodat Laciju za 48.000.000 evra još davne 2001. godine.

Ove sezone Tores je bio jedna od retkih svetslih tačaka u timu Slepih miševa. Postigao je šest i namestio osam golova.



tagovi

Feran ToresLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara