Imamo najveći transfer leta: PSŽ sa Hakimijem rešio pitanje desnog beka u Drim timu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 19:17

Marokanac dobio duplo veću platu nego u Interu

Sada je i zvanično: Ašraf Hakimi je novi igrač Pari Sen Žermena.

Fantastični marokanski bek je dana potvđen na Parku prinčeva kao veliko pojačanje. Potpisao je ugovor na pet godina vredan 8.000.000 evra fiksno i 2.000.000 evra kroz bonuse po sezoni. Skoro duplo više od onoga što je zarađivao u Interu. Visina transfera je ipak manja od najavljene prethodnih dana. Sveci će Nerazurima platiti 60.000.000 evra fiksno i 8.000.000 evra kroz bonuse. Tako da još nije sigurno da li će Hakimi postati najskuplji desni bek svih vremena pošto je Siti za Kansela platio Juventusu 65.000.000 evra. Ako ostvari većinu bonusa, onda hoće... Ali svakako jeste najskuplji transfer ovog prelaznog roka pošto je dosadašnji reokrder bio Dajo Upamekano kojeg je Bajern doveo iz Lajpciga za 42.500.000 evra.

Izabrane vesti

Hakimi će biti najskuplje pojačanje Svetaca ovog leta i akvizicija koja je bio neophodan timu Maurisija Poketina za desni bok. Marokanac je dete Reala ali je eksplodirao na dvogodišnjoj pozajmici u Borusiji Dortmund kojoj je bilo preskupo da ga otkupi.

Interu nije pa su Nerazuri prošlog leta platili Realu fiksnih 45.000.000 evra, a od bonusa se ostvario samo onaj jedan za osvajanje skudeta vredan 1.000.000 evra. Ipak, Nerazrui su na kraju zaradili na Hakimiju što im u trenutnoj finansijskoj situaciji mnogo znači. Bili su prinuđeni da ekononski žrtvuju nekog od najvrednijih fudbalera i izbor je pao na Hakimija.

Kada su u Parizu čuli da je Marokanac dostupan, nisu žalili para i dobili su trku sa Čelsijem. Hakimi je baš igrač koji im je bio potreban jer na desnom beku imaju samo mladog Kolina Dagbu koji ne uliva mnogo poverenja. Prošle sezone je poziciju desnog beka krpio Alesandro Florenci koji je bio pozajmljen od Rome. Sada je to mesto rešeno sa Hakimijem, a njegov dolazak vrlo verovatno znači i promenu formacije.

Trener Poketino je veći deo prošle sezone igrao u sistemu sa četvoricom pozadi ali sa Hakimijem mu se otvara da pređe na trojicu štopera i dva ofanzivna beka. Upravo je to idealno Hakimijevo mesto jer je ofanzivno jedan od najmoćnijih bekova sveta ali mu defanziva ipak nije jača strana. Zbog nje se nikada nije ni nametnuo Zinedinu Zidanu u Realu.

S obzirom da se očekuje i dolazak Serhija Ramosa, vrlo je verovatno da će Španac sa Markinjosom i Kimpembeom formirati štopersku liniju Svetaca, a Hakimi će probijati desnom boku. Na levom su Kurzava, Baker i Bernat. To može da odigra i Sarabija.

Vezni red je dodatno popunujen otkupom Danila i besplatnim dolaskom Vajnalduma. Uz Veratija, Geja, Paredesa, Ereru i Rafinju, trener Poketino zaista ima mnogo opcija. Na kraju, tu je i atomski napad u kojem su Di Marija, Nejmar, Draksler, Mbape, Ikardi... Čak će i pozicija golmana biti dodatno pojačana pošto iz Milana besplatno stiže Đanluiđi Donaruma čim se završi EURO.


tagovi

Ašraf Hakimiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

PSŽ
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara