©MN press
©MN press

IN MEMORIAM: Marko Elsner

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.05.20. | 12:41

Preminuo jedan od najboljih defanzivaca jugoslovenskog prvenstva tokom osamdesetih godina i nekadašnji prvotimac kluba sa stadiona Rajko Mitić

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Elsner preminuo je u 61. godini, nakon borbe sa teškom bolešću.

Elsner je rođen 11. aprila 1960. godine u Ljubljani, a dres Crvene zvezde nosio je u periodu između 1983. i 1987. godine. Bio je reprezentativac Jugoslavije, a pred kraj karijere obukao je i dres reprezentacije Slovenije. Tamo ga smatraju jednog od najboljih slovenačkih igrača svih vremena.

Izabrane vesti

Tokom osamdesetih godina, tačnije tokom boravka u Crvenoj zvezdi smatran je jednim od najboljih defanzivaca tadašnje jugoslovenske lige. U crveno-belom dresu odigrao je 128 utakmica i postigao tri gola. Kasnije je u dva navrata igrao za Nicu, gde je i okončao karijeru 1993. godine. U sezoni 1990/1991. igrao je za austrijsku Admiru.

Od Elsnera se oprostila i njegova Crvena zvezda. Iz Ljutice Bogdana poslata poruka iskrenog saučešća porodici i prijateljima proslavljenog fudbalera.

"Bio je odličan defanzivac, libero plemenitog kova, izvanredna osoba i jedan od miljenika navijača našeg kluba. „U Crvenu zvezdu sam došao kao skijaš, a otišao kao kralj“, rekao je Elsner po odlasku u francusku Nicu što dovoljno govori sa kakvim ponosom je nosio naš dres", stoji na sajtu Crvene zvezde.

Vreme i mesto sahrane Marka Elsnera naknadno će biti objavljeno.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara