"Boškov"
"Boškov"

IN MEMORIAM: Vujadin Boškov

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.04.14. | 19:03

Sahrana Boškova biće održana u njegovom rodnom Begeču utorak, 29. aprila

BoškovLegendarni jugoslovenski fudbaler i trener Vujadin Boškov preminuo je u 83. godini. Sahrana Boškova biće održana u njegovom rodnom Begeču utorak, 29. aprila. Istog dana u FC "Vujadin Boškov" u Novom Sadu biće organizovana komemorativna sednica.

Dres Vojvodine nosio je od 1946. do 1960. Potom ga je put fudbalskog profesionalca vodio u Sampdoriju i Jang Boys. Vujke je bio veliki fudbaler, a još veći je bio kao trener i začetnik modernih shvatanja i pogleda na fudbal kao igru i biznis.

Vodio je Jang Bojs, Vojvodinu, Den Hag, Fejenord, Saragosu, Real Madrid, Sporting Hihon, Askoli, Sampdoriju, Romu, Napoli, Servet i Peruđu. Uz to, još četiri puta bio je selektor ili član selektorske komisije reprezentacije Jugoslavije. Duga i preduga bi bila lista trofeja i uspeha koje je ostvario za svog života, a svakako je najvažnija prva titula šampiona Jugoslavije koju je sa svojom Vojvodinom osvojio u sezoni 1965/66.

Nakon toga njegov vizionarski duh iznedrio je i realizovao ideju o izgradnji fudbalskog trening centra, prvog objekta takve vrste na Balkanu. Danas taj centar, dom svih generacija fudbalera Vojvodine, sa ponosom nosi njegovo ime.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

Vujadin Boškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara