Štutgart (©Reuters)
Štutgart (©Reuters)

Infarkt završnica Bundeslige: Štutgart u 92. do opstanka, Herta pala u baraž, Levandovski se oprostio 50. golom

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 17:30

U niži rang ide Bilefeld, a Frajburg i Union Berlin u Ligu Evrope

Mora da bude drama do poslednjeg minuta! Navijači u Nemačkoj su navikli na to, da zaista nije kraj dok „debela žena ne zapeva“, kako to kažu Englezi. Dešavalo se da se i šampionska trka završava u 90+ minutu, ovog puta je varničilo na dnu, pošto je na vrhu odavno sve rešeno.

Pobednik dana u poslednjem, 34. kolu Bundeslige je Štutgart. Pevala je od sreće Mercedes benc arena, jer su Švabe golom u 92. minutu protiv Kelna došle do opstanka u ligi – 2:1. Vataru Endo će biti ime na usnama navijača Štutgarta, jer je njegov gol u sudijskoj nadoknadi, uz poraz Herte u Dortmundu, označio ulazak u luku spasa.

Izabrane vesti

A, Herta je imala sve u svojim rukama, ali je na kraju izgubila meč (2:1) i priliku za opstanak tražiće kroz baraž. Tim iz Berlina je iskoristio karnevalsko raspoloženje u Dortmundu, gde su se igrači i navijači više bavili oproštajima od Erlinga Halanda, koji odlazi u Mančester siti i direktora, legende kluba Mihaela Corka i na brzinu uhvatila crno-žute, povela preko Belfodila.

Međutim, stvari su došle na svoje mesto u drugom poluvremenu, kada se Dortmund okrenuo igranju fudbala. Erling Haland se od „Žutog zida“ oprostio golom iz penala, dok je pobedu crno-žutima i suze plavo-belima doneo Mukoko u 84. minutu.

Iz lige je pored Grojter Firta, koji je status izgubio još pre neko kolo, ispala Arminija Bilefeld, koju je samo čudo moglo da odvede do baraža. Plavo-beli su dali sve od sebe, poveli protiv Lajpciga, ali nisu uspeli ni da sačuvaju tu prednost do kraja. Orban je uz sudijskoj nadoknadi doneo bod Red Bulu – 1:1.

Isto tako je samo čudo moglo da skine Lajpcig sa četvrtog mesta, nije se dogodilo, te su Crveni bikovi obezbedili mesto u Ligi šampiona zajedno sa Bajernom, Dortmundom i Leverkuzenom.

Malo neizvesnosti je bilo jedino oko toga kakav će biti raspored ekipa za Ligu Evrope i Ligu konferencije.

Konačan rasplet glasi: Union Berlin i Frajburg idu u Ligu Evrope, dok Kelnu ne bi pomoglo ni da je izbegao poraz u Štutgartu, svakako bi ostao sedmi, te će igrati najesen u trećem evropskom kupu po kvalitetu – Ligi konferencije.

Direktor Bajerna Hasan Salihamidžić je priznao danas nemačkim medijima da mu je Robert Levandovski saopštio da želi da ode. Samim tim, Poljak je danas verovatno odigrao poslednji meč u dresu bavarskog kluba, a oprostio se golom, koji mu je ujedno tačno 50. ove sezone za Bajern na svim frontovima.

BUNDESLIGA – 34. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Arminija Bilefeld - RB Lajpcig 1:1 (0:0)

/Sera 70 - Orban 92/

Augzburg - Grojter Firt 2:1 (1:1)

/Kaliđuri 11p, Gregorič 85 - Ngankam 24/

Borusija Dortmund - Herta 2:1 (0:1)

/Haland 68p, Mukoko 84 - Belfodil 18p/

Leverkuzen - Frajburg 2:1 (0:0)

/Alario 54, Palasios 97 - Haberer 88/

Menhengladbah - Hofenhajm 5:1 (3:1)

/Stindl 26, Plea 44p, Hofman 45, 68, Embolo 53 - Kramarić 3/

Majnc - Ajntraht 2:2 (1:2)

/Ingvartsen 10, 49 - Tuta 26, Bore 35/

Štutgart - Keln 2:1 (1:0)

/Kalajdžić 12, Endo 92 - Modeste 60/

Union Berlin - Bohum 3:2 (2:0)

/Promel 5, Avoniji 25p, 88 - Coler 55, Loven 79/

Volfzburg - Bajern 2:2 (1:2)

/Vind 45, Kruze 58 - Stanišić 17, Levandovski 40/



tagovi

Bajern MinhenBorusija DortmundArminija BilefeldHertaUnion BerlinBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara