Nebojša Jandrić (©YouTube)
Nebojša Jandrić (©YouTube)

Inđija na Banjici čuva prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.11.21. | 12:08

Derbi doskorašnjih Superligaša na otvaranju 18. kola Prve lige, Rad u nedelju od 13 časova dočekuje lidera

Pre početka takmičenja u Prvoj ligi Srbije Inđija i Rad su slovili za favorite za povratak u elitni rang. Posle pola prve faze samo su Sremci opravdali tu ulogu, uoči njihovog direktnog okršaja (nedelja, 13 časova) na Banjici imaju skoro duplo više bodova od Građevinara. Inđija je na 40 poena i predvodi karavan, Rad je tek deveti sa 21 bodova.

Inđija je doživela samo jedan poraz do sada u sezoni, 22. septembra od Mačve u Šapcu sa 2:1. Od tada su Zeleni odigrali 10 utakmica i ostvarili sedam pobeda i tri remija.

Izabrane vesti

13.00: (3,10) Rad (3,10) Inđija (2,30)

Na poslednja tri meča nisu primili gol, ali za dva može da se kaže da su kiksnuli. Odigrali su po 0:0 sa Železničarom u Pančevu i Loznicom kod kuće, dok su između ta dva susreta savladali Kabel u Novom Sadu sa 3:0. Sada imaju šest bodova više od drugoplasirane Mladosti GAT, s tim što Novosađani imaju odigran meč manje.

Utakmica kao i svaka druga po pitanju ambicija, što se nas tiče. Želimo da ovaj deo sezone završimo pozitivnim skorom i opštim utiskom. S obzirom na to šta smo sve do sada učinili to treba i opravdati u preostala četiri ligaška meča do kraja godine. Da li treba trošiti reči o klubu kao što je Rad, tj. istorijatu igranja na superligaškoj sceni, a posebno Radu na Banjici pred vatrenim navijačima koji timu daju posebnu energiju. Nas će taj segment verujem, takođe motivisati da pružimo igru dostojnu još jednog pozitivnog rezultata. Znamo koliko smo truda i energije ulozili do sada i želimo da u narednom periodu do zimske pauze, a koji je izuzetno zahtevan mentalno i fizički, potvrdimo ostvareno. Radujemo se ovakvoj utakmici i želimo da uživamo u svakom trenutku iste, jer ovi igrači i naravno saradnici, koje imam privilegiju predvoditi, to apsolutno zaslužuju“, kazao je trener Inđije Nebojša Jandrić.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

S druge strane Rad se bori za plasman u plej-of, a trenutno je u lošoj formi. Nije pobedio na poslednja tri meča u ligi, nije čak dao ni gol. Odigrao je sa Loznicom i Radničkim iz Sremske Mitrovice po 0:0, a zatim je u prošlom kolu izgubio od Javora u Ivanjici sa 2:0. Poslednji gol Građevinari su postigli 27. oktobra protiv trećeligaša Sloge iz Požege u Kupu Srbije, kada su slavili sa 1:0. Pogodak je postigao Luka Gojković iz penala u 29. minutu.

U prvom krugu, 21. avgusta, Inđija je na svom terenu savladala Rad sa 1:0. Ipak, tradicija nije na njenoj strani, pošto je poražena na sva tri gostovanja na Banjici u Superligi. Prošle godine je bilo 2:1 za Rad.

PRVA LIGA SRBIJE – 18. KOLO

Nedelja

13.00: (2,55) Budućnost Dobanovci (2,85) OFK Bačka (2,95)

13.00: (3,10) Rad (3,10) Inđija (2,30)

Ponedeljak

13.00: IMT – Timok

13.00: Kabel – Mačva

13.00: Loznica – OFK Žarkovo

13.00: Mladost Novi Sad – Zlatibor

13.00: Radnički Sremska Mitrovica – Javor

Četvrtak

13.00: Železničar – Grafičar

***Kvote su podložne promenama



tagovi

InđijaFK InđijaPrva liga SrbijeFk Rad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara