Foto: Reuters
Foto: Reuters

Inter bez Vidala u borbi za nokaut fazu Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.12.20. | 18:30

Problematična desna butina koju je Čileanac povredio protiv Bolonje

Inter u sredu dočekuje Šahtjor na Meaci sa ciljem da ostvari pobedu koja će ga, ukoliko na meču Real Madrid – Menhengladbah ne bude nerešeno, odvesti u nokaut fazu Lige šampiona. Međutim, trijumf protiv ekipe sa kojom je sredinom oktobra u Kijevu odigrao remi mirnih mreža moraće da traži bez Artura Vidala.

Konteov Univerzalni vojnik danas nije trenirao i prema pisanju italijanskih medij neće biti spreman za duel poslednjeg, šestog kola grupne faze evropske elite. Korijere tvrdi da se od prethodnog vikenda i okršaja sa Bolonjom Čileanac suočava sa povredom desne butine zbog koje je tokom dana bio u poseti medicinskom osoblju kluba. U utorak će biti podvrgnut nekolicini testova, ali prognoze nisu optimistične i nagoveštavaju da Vidal neće moći da pomogne timu u borbi za osminu finala. Verovatnoća da će zaigrati je utoliko manja kada se zna da Antonio Konte prvi nije spreman da rizikuje i ugrozi zdravlje 33-godišnjeg veziste i tako ga izgubi na duže staze.

Izabrane vesti

Zanimljivo je to da je Vidal propustio samo jedan od pet mečeva grupne faze ove sezone i to onaj poslednji protiv Menhengladbaha, jedini u kojem su Neroazuri izvojevali pobedu. Pa se tako postavlja pitanje da li će njegov gotovo izvestan izostanak predstavljati baš toliki problem za Inter, odnosno da li milanski velikan sa triom vezista Barela, Brozović, Galjardini može do nove pobede, a uz malo sreće i do nokaut faze.



tagovi

Arturo VidalInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara