Škrinijar i Lukaku kad su bili saigrači (AFP)
Škrinijar i Lukaku kad su bili saigrači (AFP)

Inter – Čelsi – Lukaku: Druga runda! Lomi se i oko Škrinijara

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.06.22. | 01:18

Nerazuri stežu obruč oko Belgijanca, Sveci pojačavaju ponudu za Slovaka

Inter je od pojačanja za sada dogovorio samo besplatan dolazak Andrea Onane iz Ajaksa. Kineski vlasnici ne žele ni ovog leta da odreše kesu za pojačanja ali i u takvim uslovima uprava kluba radi na dovođenju atraktivnih igrača i jačanja tima.

Dok pregovara o detaljima ugovora sa Paulom Dibalom, direktor Bepe Marota paralelno radi i na dovođenju još jednog kapitalca – Romelua Lukakua.

Izabrane vesti

Belgijanac je sam započeo priču o povratku u Inter i otvorio pregovore, a Inter izrazio volju da ga vrati posle godinu dana i formira paklen napad sa Dibalom i Lautarom Martinezom. Ni Čelsi nema ništa protiv. Ali ako se to desi po njegovim uslovima.

Plavci su svesni da se priča sa Lukakuom završava nesrećno posle samo godinu dana i da je zajednička budućnost nemoguća dok je tu Tomas Tuhel. Zato su voljni da ga puste natrag u Milano i završe agoniju. Pod uslovom da Nerazuri ispune određene finansijske pramatere.

Čelsi je letos platio Lukakuov transfer 113.000.000 evra, dao mu visok ugovor vredan blizu 12.000.000 evra neto po sezoni i želi da izvuče veći deo uloženih sredstava. Naravno Inter ne može da priušti kupovinu Lukakua, niti njegovu platu. Ali i tu postoji rešenje. Belgijanac je spreman da smanji platu na oko 7.500.000 evra godišnje što je prihvatljivo za Nerazure.  A i Čelsi je spreman da pregovara o formuli transfera kroz pozajmicu.

Međutim, tu je razlika velika.

Čelsi želi 24.000.000 evra samo za jednogodišnju pozajmicu (toliko iznosi godišnja amortizacija Lukakuovog transfera iz Intera) što bi bila najskuplja pozajmica u istoriji fudbala. Inter ni u ludilu ne može da plati toliki novac samo za pozajmicu. Štaviše, prva ponuda Nerazura je bila potcenjivačka. Ponudili su oko 7.000.000 evra pa Čelsi nije hteo ni da razgovara dalje.

Ali za sutra je Marota najavio drugu rundu pregovora. Poslednje vesti glase da je Inter spreman da povisi ponudu na oko 12.000.000 evra. To i dalje zvuči smešno u odnosu na Čelsijeve zahteve ali i engleski klub će morati da bude spreman na kompromise. Poslednje što im treba je nezadovoljna zvezda u timu čija bruto plata iznosi skoro 25.000.000 evra po sezoni. Čelsi će svakako morati da koriguje zahteve ali je pitanje da li baš toliko koliko se Inter nada. Vremena nema još mnogo jer rok za Lukakuov transfer je 30. jun kako bi plata Belgijanca ušla u paket poreskih olakšica i koštala klub manje na bruto nivou.

Postoji i druga opcija. Inter je spreman da u pregovore uključi i neke od svojih igrača. Čelsi je ranije pokazivao interesovanje za Škrinijara i Bastonija, a odnedavno i Damfrisa. Inter je voljan da nekog od njih uključi u pregovore i da na kraju dobije Lukakua i pare.

Najbliži prodaji su Škrinijar i Damfris, s tim što je za Slovaka ozbiljno zagrizao i PSŽ. Francuski klub je već odbijen kada je ponudio 50.000.000 evra. Sada je spreman da uz pare ponudi i nekog od precrtanih igrača poput Paredesa, Kurzave, Dialoa, Kerera, Erere, Geja... Inter se drži početne cene od 80.000.000 evra ali bi mogao da razmisli o drugoj ponudi Svetaca.

Ako Škrinijar ode, Nerazuri će ubrzati pregovore sa Torinom koji traži 40.000.000 evra za Glejsona Bremera, a opcija je i Nikola Milenković iz Fiorentine.


tagovi

Romelu LukakuLetnji prelazni rok 2022Milan Škrinijar

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara