Inter i Aleksis - DA! Čeka se samo Junajted...

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.19. | 09:20

Ukoliko dovedu Čileanca, Nerazurima ostaje da završe transfere jednog od dvojice između Sergeja Milinković Savića i Artura Vidala plus Kristijana Biragija iz Fjorentine

Natezali su se Inter i Roma oko Edina Džeka, iskusni centarfor je na kraju produžio ugovor sa Vučicom do 2022. godine, a Nerazuri su se okrenuli novim rešenjima. U širem izboru našli su se Ante Rebić, Arkadijuš Milik, Fernando Ljorente, Paulo Dibala i Aleksis Sančez, ali sudeći po natpisima italijanskih i ostrvskih medija izbor je pao na Čileanca!

Sančez je navodno već dogovorio lične uslove sa milanskim klubom, što nije bilo nimalo lako, s obzirom na to da nekadašnja vedeta Arsenala prima preko 12.000.000 evra neto godišnje na Old Trafordu. Hitronogi ofanzivac je oduševljen idejom da se preseli na Đuzepe Meacu nakon što ga je lično pozvao Antonio Konte koji ga je želeo dok je trenirao Juventus, a Aleksis bio u Udinezeu. Aleksis je stara Konteova želja zbog koje je i otišao iz Juventusa kada mu ga klub nije doveo. Sančez je pristao i na drastično smanjenje plate, ukoliko bi trajno prešao na Meacu uz napomenu da bi Inter i Junajted podelili Aleksisova primanja za vreme pozajmice.

Izabrane vesti

Sada se čeka samo Junajtedovo "da", što bi trebalo da bude lakši deo posla, s obzirom na to da je Sančez razočarao u Mančesteru i da čelnici Crvenih đavola žele da ga se reše...

Istina, dok se Sančez dovodio u vezu sa Romom, Ole Gunar Solskjer je, barem se tako činilo, stavio tačku na glasine oko odlaska Čileanca sa Old Traforda.
"Aleksis dobro trenira, kasnije se priključio i kasni nekoliko nedelja za ekipom. Očekujem da će ostati ovde, verujemo da će postizati golove ove sezone", poručio je Norvežanin pre desetak dana.

INTER OSVAJA SERIJU A - KVOTA 5,00

Kako bilo, Aleksisov agent Fernando Felićević otputovao je juče u Mančester na pregovore sa upravom Crvenih đavola. Čini se da je pozajmica od 5.000.000 evra sa opcijom otkupa na 15.000.000 evra trenutno najrealniji model koji bi odgovarao svim stranama. Ukoliko bi Sančez odigrao određeni broj mečeva, Inter bi bio u obavezi da ga otkupi, a pritom bi Čileancu bio ponuđen četvorogodišnji ugovor i plata od 6.000.000 evra. Problem je što Junajted želi odmah da ga proda, i to za oko 25.000.000 evra... U svakom slučaju, postoje izgledne šanse da se posao završi.

Inter bi na ovaj način priveo kraju odličan prelazni rok. Doduše, čekaju se još vezista i neko ko bi dejstvovao po levoj strani u Konteovom sistemu. Pominjali su se i srpski reprezentativci Filip Kostić i Aleksandar Kolarov, ali sada se čini da će to biti Kristijano Biragi iz Fjorentine. Pre toga mora da ode Dalbert, za koga su se pominjali Nica i Fjorentina (razmena sa Biragijem).

Mnogo je teži posao oko još jednog veziste. Antonio Konte želi Artura Vidala kojeg dobro poznaje, dok Bepe Marota "sanja" Sergeja Milinković Savića... Vidal je "low-cost" opcija, dok bi Savićev transfer mogao da se isfinansira samo u slučaju prodaje Maura Ikardija. Trenutno je Mauritovom potpisu najbliži Napoli, ali ne treba ni isključiti razmenu Dibala - Ikardi u finišu prelaznog roka...

Jedno je sigurno - čeka nas prava ludnica do kraja merkata...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara