Slavlje Rome nad Juventusom (©Reuters)
Slavlje Rome nad Juventusom (©Reuters)

Inter igra najbolju odbranu u Seriji A: Imobile stigao Pipitu, Juve brine pred Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.08.20. | 23:13

Atalantin napad stao posle 31 utakmice, Napoli i Roma u dobroj formi čekaju međunarodne izazove

Otkako Juventus vlada italijanskim fudbalom Inter nije bio bolje plasiran. Neprestano Nerazuri gledaju u u leđa drugom velikanu, iz Torina, ali su mu se makar ove sezone približili. Ne dobija se trofej za drugo mesto, mada će Antonio Konte moći da se pohvali kako je počeo da menja DNK kluba iz Milana. U tek završenom prvenstvu zaljuljao je tron Staroj dami, u narednoj bi možda mogao da je svrgne sa vrha, jer je u konurenciji Atalante i Lacija završio odmah iza crno-belih i to je kvalitativni skok u odnosu na prethodne godine.

Poslednji put Inter je bio viceprvak 2011. Otad je najviše dogurao do četvrte pozicije, a pošto je u direktnom duelu savladao Atalantu u Bergamu (2:0) dobio je snažan vetar u leđa da od septembra uđe u ravnopravniju trku za devetostrukim šampionom Serije A.

Izabrane vesti

Konteov tim je dobio treću vezanu utakmicu na kraju trke. Ova dobija na značaju, jer je zaustavljen strašan Atalantin napad. Desilo se prvi put posle 31 uzastopne utakmice u svim takmičenjima da Gasperinijeva ekipa ne pronađe put lopti do mreže. Prosto neshvatljivo, ali tako je. Ono što mnogima nije uspelo ove sezone pošlo je za rukom Samiru Handanoviću. Doduše, nije Boginja provincije bila ni izbliza opasna, ali i to govori da je Konte unapredio ekipu u odnosu na period kad ju je preuzeo.

Inter je u Bergamu poveo najbržim golom u Seriji A ove sezone. Trebalo je da čekamo 38 kola da bi neko pogodio u prvom minutu, učinio je to Danilo D’Ambrozio posle ubacivanja Ešlija Janga već u 50. sekundi. U 20. minutu Englez je potvrdio koliko mu je prijala selidba na Apeninsko poluostrvo, posle asistencije postigao je i gol – i to veoma efekatan – i tako potvrdio Konteove prognoze da će se sjajno uklopiti u Interov sastav. Atalanta je ostala na 98 golova, nije pala „stotka“, dok su Nerazuri poneli laskavo priznaje za najčvršću odbranu Serije A, kapitulirali su samo 36 puta, a to se u Italiji posebno ceni.

Poslednje kolo pamtiće se i po – Čiru Imobileu. As Lacija ovih dana postavlja rekorde, u sredu je postao Zlatna kopačka Evrope pretekavši Roberta Levandovskog, da bi u subotu veče izjednačio ostvarenje Gonzala Iguaina iz takmičarske 2016/16 i postao suvlasnik rekorda po broju golova u jednoj sezoni Serije A. Imobile se poput Pipite zaustavio na 36, savladao je golmana Napolija i to na asistenciju Adama Marušića (i drugi Srbin Sergej Milinković Savić igrao ceo meč za Rimljane, zaradio žuti karton) i tako ispisao istoriju.

S obzirom na tajming pogotka (22. minut), imao je dovoljno vremena da prestigne Argentinca, ali Napoli mu nije dozvolio, slavio je 3:1 i nagovestio da u dobrom ambijentu putuje na Nou Kamp, na revanš Barseloni u Ligi šampiona.

Što se ne može reći za Juventus. Iako je u minulom kolu potvrdio odbranu Skudeta, Sarijev tim već sedmica ne igra kao šampionski i to brine navijače Stare dame pred drugi meč sa Lionom u kome će se juriti 0:1 iz Francuske. Ruku na srce, Juve je u kombinovanom sastavu (bez Ronalda, Dibale, Kjelinija, Kavdrada, Pjanića, De Lihta...) poražen od Rome 1:3.

Bila je ovo prva pobeda Vučice u Torinu posle 2011. I dokaz da Fonsekin tim spremno čeka duel sa Seviljom u Ligi Evrope, u razmaku od samo tri dana dao je šest golova Torinu i Juventusu u gostima. Ozbilnog aduta Rimljani će imati u liku Danijela Perotija, asistenta Kaliniću za prvi i strelca još dva gola, od kojih velike zasluge za drugi idu na račun mladog Zaniola.

Milan se pobedom nad Kaljarijem oprostio od San Sira i poput gradskog rivala Intera dobrim finišom sezone najavio da bi u sledećoj mogao više od mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Posebno ako bude ovako raspoložen i efikasan, tek peti put u klupskoj istoriji vezao je najmanje 20 prvenstvenih mečeva na kojima je dao makar jedan gol...


SERIJA A - 38 (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Breša – Sampdorija 1:1 (0:1)

/Toregrosa 49 pen – Leri 41/

Milan – Kaljari 3:0 (1:0)

/Klavan 11 ag, Ibrahimović 55, Kastiljeho 57/

Atalanta – Inter 0:2 (0:2)

/D’Ambrozio 1, Jang 20/

Juventus – Roma 1:3 (1:2)

/Iguain 5 – Kalinić 23, Peroti 44 pen, 52/

Napoli – Lacio 3:1 (1:1)

/Ruiz 9, Insinje 54 pen, Politano 90+3 – Imobile 22/

Nedelja

18.00: (7,00) SPAL (4,60) Fjorentina (1,45)

20.45: (2,05) Bolonja (3,60) Torino (3,50)

20.45: (1,52) Leće (4,40) Parma (6,00)

20.45: (1,90) Sasuolo (3,80) Udineze (3,80)

20.45: (1,50) Đenova (4,40) Verona (6,25)



tagovi

InterAtalantaĆiro ImobileRomaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara