Inter ima moć da čini neverovatne stvari: Od 0:2 do 3:2 za 20 minuta! Sasuolo nije slučajni lider, Mhitarijan igra kao da je na vrhuncu karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 17:11

Nerazuri rurioznom završnicom nadoknadili zaostatak protiv Torina, Sausolo na vrhu, Roma u naletu

Možda ne deluje dominantno i još uzvek nije uverio ljubitelje italijanskog fudbala da može do šampionske titule ove sezone, ali Inter iznova pokazuje da je u mogućnosti da uradi gotovo neverovante stvari. Izabranici Antonija Kontea su više od sat vremena utakmice sa Torinom bili očajni, do 64. minuta su gubili sa 0:2, a onda su uspeli da stignu do velikog preokreta za 20 minuta igre i dođu do vrlo važnih bodova - 4:2 (0:1).

Najzaslužniji za preokret bili su Romelu Lukaku i Aleksis Sančez. Prvi je dao dva gola i zabeležio asistenciju, drugi je postigao gol i zabeležio asistenciju, dok je konačan rezultat u 90. minutu postavio Lautaro Martinez.

Izabrane vesti

Torino je bio izvrstan na početku. Uveo je utakmicu u željeni tok, a onda u poslednjim trenucima prvog poluvremena stigao do vođstva posle sjajne reakcije Simonea Zaze. Kada je Kristijan Ansaldi u 62. minutu pogodio sa bele tačke delovalo je da ćemo biti svedoci prave seznacije na Đuzepe Meaci, ali se ubrzo sve preokrenulo.

Dva munuta kasnije Sančez je bio najsnalažljiviji u šesnaestercu gostiju i posle karambola poslao loptu u mrežu Salvatorea Sirigua. Samo tri minuta kasnije nadahnuti Čileanac je na pravom mestu pronašao Lukakua i probudio napadačku zver u Belgijancu. U 84. minutu je u ulogu velikog tragičara Torina uskočio Nkolu, koji je prilikom pokušaja da ispuca loptu što dalje od svog gola šutnuo Hakimija, pa je sudija La Pena pokazao na belu tačku gde je nemilosrdan bio Lukaku.

Lautaro Martinez je na terenu proveo poslednjih pola sata, ali nije propustio priliku da overi Interovo slavlje. On je odlično ispratio kontranapad koji je poveo Lukaku i onda iz neposredne blizine savladao nemoćnog Sirigua.

Kada posle osam kola imate pet pobeda i tri remija i gol razliku 20:9, onda vaš visok plasman niko više sme da naziva slučajnošću. Sasuolo ne samo da je visoko plasiran, nego je preuzeo lidersku poziciju od Milana pošto je danas bez većih problema nadigrao vrlo neugodnu Veronu na Bentegodiju (2:0).

Sastav Roberta de Zerbija ponovo je odigrao odličan meč, postigao je prvi gol u idealnom trenutku, samoj zavrešnici prvog poluvremena posle majstorije Džeremija Boge, a onda na pravi način zatvorio meč. I drugi pogodak je predstavljao svojevrsno majstorstvo. Domeniko Berardi je iskoristio slobodan prostro pred kaznenim prostorom, a onda zakucao loptu pod prečku nemoćnog Marka Silvestrija.

Sasuolo će novi test moći imati narednog vikenda kada će u Ređo Emiliji dočekati Inter.

Roma možda po kvalitetu nije za titulu, ali će napasti Ligu šampiona. Na tom putu je predvodi fantastični Henrik Mhitarijan koji ove sezone igra kao da je na vrhuncu karijere. Jermenski majstor je posle dva gola protiv Đenove, postio još dva protiv Parme, pa se Vučica iznjednačila sa Milanom i ima samo bod manje od Sasuola - 3:0 (3:0).

Prvenac u Seriji A postigao je i Borha Majoral, koji je bio precizan u 28. minutu, a samo četiri minuta kasnije asistirao je Mhitarijanu za gol. Pitanje pobednika je bilo rešeno u 40. minutu. Ovoga puta u akciji je bio drugi Romin bek Rik Karsdorp koji je odlično pronašao polušpica Rimljana na pravom mestu.

O tome koliko je bila dominantna Vučica govori i podatak da je Parma, koja važi za mnogo neugodnog protivnika i tim koji ima možda i najbržu kontru u Ligi uspeo samo jednom da šutne na gol Antonija Mirantea.

Roma je izuzetno motivisana, pa ne bi trebalo da ima problema protiv Kluža u Ligi Evropa, dok narednog vikenda treba očekivati izuzetno zanimljiv Derbi sunca sa Napolijem na San Paolu.


SERIJA A – 8. KOLO

Subota

Krotone - Lacio 0:2 (0:1)

/Imobile 21, Korea 58/

Specija - Atalanta 0:0

Juventus - kaljari 2.0 (2:0)

/Ronaldo 38,42/

Nedelja

Fjorentina - Benevento 0:1 (0:0)

/Improta 52/


Roma - Parma 3:0 (3:0)

/Majoral 28, Mhitarijan 32, 40/

Inter - Torino 4:2 (0:1)

/Sančez 64, Lukaku 67, 84, Martinez 90 - Zaza 45+2, Ansaldi 62/

Sampdorija - Bolonja 1:2 (1:1)

/Torsbi 7 - Ređini 44ag, Orsolini 52/

Verona - Sasuolo 0:2 (0:1)

/Boga 42, Berardi 76/

Udineze - Đenova 1:0 (1:0)

/De Paul 34/

Napoli - Milan 1:3 (0:1)

/Mertens 63 - Ibrahimović 20, 54, Hauge 90+5/




tagovi

Henrik MhitarijanRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara