Marko Arnautović (©Reuters)
Marko Arnautović (©Reuters)

Inter izabrao najstariju i najjeftiniju opciju: Arnautović posle 13 godina ponovo na Meaci

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 19:10

Nerazuri za 10.000.000 evra dogovorili dolazak iskusnog Austrijanca, u narednim danima fokus na Lazaru Samadržiću

Ni Đanluka Skamaka ni Folarin Balogan, napadačku trojku Intera za predstojeću sezonu kompletiraće Marko Arnautović! Austrijski reprezentativac vratiće se ovog leta na Đuzepe Meacu 13 godina nakon što ju je napustio.

Kako javljaju italijanski mediji, milanski klub je ovog popodneva dogovorio detalje transfera sa Bolonjom. Inter će za Arnautovićevu slobodu platiti 8.000.000 evra fiksno, dok bi Rosoblu mogao da inkasira i dodatna 2.000.000 u lako ostvarivim bonusima.

Izabrane vesti

Arnautović nije bio Interov prvi pik. Poželeo je finalista ovogodišnje Lige šampiona prvo znatno mlađeg Folarina Balogana samo da bi ga Arsenal ohladio cenom od oko 50.000.000 evra. Potom je praktično dogovorio dolazak Đanluke Skamake za 25.000.000 evra da bi mu ga ispred nosa ukrala Atalanta, Medi Taremi takođe mu je bio preskup (Porto tražio okruglo 30.000.000), pa su zato Nerazuri morali da se zadovolje najstarijim, ali i daleko najjeftinijim Arnautovićem.

Austrijanac je početkom prelaznog roka bio želja Milana, nedavno je i Roma pokušala da ga dovede, ali je Bolonji ponudila svega 3.500.000 evra. Inter pak nije zatezao, relativno brzo je završio pregovore i Simoneu Inzagiju pored Lautara Martineza i Markusa Tirama (zahtevima u špicu napada može da odgovori i Hoakin Korea) pridodao 34-godišnjeg Arnautovića da iskustvom nadomesti odlazak Edina Džeka.

Napadač Bolonje će tako ovog leta otpočeti drugu epizodu u dresu Intera. Ona prva došla je prerano i završila se neslavno. Imao je svega 20 godina i konkurenciju u Samjuelu Etou, Dijegu Militu, Goranu Pandevu i takođe mladom i neukrotivom Mariju Baloteliju. Pored njih Arnautović sakupio je samo tri nastupa za Nerazure i nije upisao nijedan pogodak. Sada se vraća kao iskusan, dokazan napadač, da ostavi dublji trag.

Interov fokus u narednim danima trebalo bi da bude na Lazaru Samardžiću. Pisali smo već ranije da je je prethodnih dana došlo do zastoja u pregovorima između srpskog reprezentativca i milanskog kluba jer su predstavnici fudbalera Udinezea želeli da promene prvobitno dogovorene uslove. Samardžić se u međuvremenu vratio u Udine, a Nerazuri su mu dali još nekoliko dana da razmisli i obavesti ih da li će prihvatiti ponudu koja se nalazi na stolu.


tagovi

Marko ArnautovićInterLetnji prelazni rok 2023BolonjaTransferi uživoTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara