Inter je opet uprskao u „minut do 12“, Konte će poludeti! Mertens dolazi kao utešna nagrada?

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 10:28

Kao i letos sa Džekom

Sjajno je išlo Interu u zimskom prleaznom roku jer su se kao na traci ređale ostvarene želje Antonija Kontea.

Prvo mu je Uprava dovela bekove/krila na kojima je insistirao. Potom je stigao i Kristijan Eriksen kao kapitalno pojačanje koje može da okrene situaciju u italijanskom fudbalu, ali u finišu prelaznog roka bi Inter mogao sve da uprska ako treneru ne ostvari najveću želju – napadača.

Izabrane vesti

Konte je još letos insistirao da mu se dovede Edin Džeko. Konteov plan je bio da uz Lukakua ima i drugog špica, alternativu za Belgijanca, koji će ga nekad zameniti u startnoj postavi ili odmeniti u drugom poluvremenu, ali i igrača koji će u paru sa Lukakuom činiti razbijački tandem kada se juri rezultat. Nedeljama su letos trajali pregovori i zbog nekoliko miliona evra su prekinuti jer Inter nije hteo da plati cenu od 20.000.000 evra pa je Bosanac produžio sa Romom.

Ove zime je Konte zatražio Žirua za istu ulogu, Francuz je pristao na ugovor od dve i po godine, ali Inter opet ne želi da plati traženu cenu od 8.000.000 evra. Smatraju je preskupom za igrača kojem ugovor ističe za šest meseci i ima 33 godine i sve su prilike da Francuz neće doći. Druga opcija je bio Fernando Ljorente sa kojim je Konte radio u Juventusu. Visoki Bask je izrazio želju da dođe u Inter, ali ni tu nema dogovora sa Napolijem koji nije uspeo da dovede zamenu poput Matete iz Majnca, Petanje iz SPAL-a ili  Pinamontija iz Đenove. Polako propada i ta priča i sva je prilika da će Konte izvisiti za „tešku devetku“ koju traži od letos.Osim ako Marota ne izvuče nekog džožkera iz rukava u poslednja 72 sata pijace.

Poslednje vesti glase da je Interova uprava odlučila da sačeka leto za dovođenje napadača i da pregovara sa Drisom Mertensom kojem u Napoliju ističe ugovor na kraju sezone. Inter mami Belgijanca da im se priključi na leto kao slobodan igrač i ponudio mu je dvogodišnji ugovor vredan 4.000.000 evra po sezoni. To je tačno onoliko koliko trenutno zarađuje u Napoliju i što mu De Laurentis nudi za produžetak ugovora. Videćemo da li će Mertens prihvatiti ili će čekati leto da dobije neku bolju ponudu.  

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara