David Ruiz (©AFP)
David Ruiz (©AFP)

Inter kljucnuo bod u derbiju Floride bez Mesija, Albe i Busketsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.09.23. | 03:53

MLS: Ekipa iz Majamija povela protiv Orlanda, ali na kraju tim Tata Martina morao da se zadovolji bodom –1:1, važnim u borbi za plej-of

Kada igra Lionel Mesi, igra i Inter. Zbog povrede ovog puta nije bilo omalenog argentinskog virtuoza, ali je ekipa iz Majamija uspela da odoli u komšiluku, u Orlandu, odigra 1:1 i približi se zoni plej-of. Ostala je tim u vlasništvu Dejvida Bekama na pretposlednjem mestu na Istoku, ali ima samo pet bodova manje i dva utakmcie manje od Njujork Sitija, poslednjeg tima koji je na poziciji koja vodi u borbu za šampiona SAD-a krajem narednog meseca.

Pre pet dana, Mesi se povredio u duelu sa Torontom, izašao je iz igre u 32. minutu, a sa njim je napustilo stadion i nekoliko stotina fanova najboljeg igrača svih vremena. Saigrači su u nastavku meča osvojili tri boda. Sada su kljucnuli još jedan, pa imaju još pet mečeva da nadokande propušteno iz prvog dela šampionata.

Izabrane vesti

Inter naredne nedelje očekuje meč finala Kupa SAD-a, a videćemo da li će do tada da se oporavi nekadašanji as Barselone i Pari Sen Žermena. Osim Mesija, nije bilo u timu ni veterana Đordija Albe i Serhija Bursketa. Orlando je bio velikim favoriti u derbiju Floride, ali su gosti odoleli i pokazali da i bez Mesija imaju šta da pokažu.

Tim argentinskog stručnjaka Martina, nekadašnjeg trenera Barsleone, vodio je golom Hondurašanina Davida Ruiza u 52. minzuu, ai je e u 64. Dankan Mekgir doneo bod svom timu i ostanak na drugom mesto na Istoku, ali sa malim šamansa da se stigne Sinsinati koji će imati verovatno pol-poziciju pred plej-of. Lider konferencije mora da osvoji dva boda u preostala četiri meča da bi dočekao doigravanje na čelu Istoka.

Iako desetkovani bez nekadašnjeg trija Barselone, Inter nije bio u podređenom položaju. Za nijansu je Orlando imao više šansi za pobedu, bio bliži trijumfu, ali na kraju podela plan u dvoboju timova iz iste savezne države.

Podsetimo, Inter je pre Mesija bio najgori tim u ligi, ali sa Argentincem je napravio pravi dar-mar prioteklog leta, osvojio Liga kup Konkakafa, na pragu je i drugog trofeja, a bori se za plej-of koji je proširen od ove sezone sa čak 18 klubova, po devet iz obe konferencije. Svaki tim odigraće po 34 meča.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

MLS

Nedelja

Atlanta Junajted – Montreal 4:1 (2:1)

Di Si Junajted – Njujork Red Buls 3:5 (3:3)

Sinsinati – Šarlog 3:0 (1:0)

Filadelfija – Los Anđeles FK 0:0

Čikago Fajer – Nju Ingland Revolušn 2:2 (1:1)

Dalas – Kolumbus Kru 1:1 (1:1)

Minesota Junajted – Sent Luis 1:2 (0:0)

Sporting Kanzas Siti – Hjuston Dinamo 2:1 (2:1)

Real Solt Lejk – Vankuver Vajtkeps 2:1 (0:1)

Portland Timbers – Kolorado Rapids 3:2 (2:2)

San Hoze Ertkvejks – Nešvil 1:1 (0:0)

Njujork Siti – Toronto 3:0 (2:0)

Ponedeljak

Orlando - Inter Majami 1:1 (0:0)

03.30: (1,95) Ostin (3,70) Los Anđeles Galaksi (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MLSMLS ligaInter MajamiOrlando SitiLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara