Denzel Damfris (©Reuters)
Denzel Damfris (©Reuters)

Inter na krilima supersoničnog Damfrisa leti ka odbrani skudeta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 20:57

Sedma uzastopna pobeda Nerazura u Seriji A – 1:0

Nema boljeg domaćina od Intera u "ligama petice", retki su gosti koji mogu da se pohvale kako su se gostili na Đuzepe Meaci, a za kraj izvanredne 2021, u kojoj su Nerazuri vratili skudeto u svoje vitrine, supersonični holandski bek Denzel Damfris torpedovao je Torino – 1:0 (1:0)!

Đuzepe Meaca je neosvojiva tvrđava. Inter je trijumfom nad sastavom Ivana Jurića stigao do 19. pobede na svom terenu. Takvim učinkom ne mogu da se podiče ni minhenski Bajern, Liverpul, Pari Sen Žermen, Mančester Siti… A ipak Nerazuri uprkos fantastičnoj godini nisu uspeli da dostignu ostvarenja Juventusa iz 2016, odnosno Torina iz 1948. godine, koji su imali 20 pobeda na svom bunjištu.

Izabrane vesti

Pobegli su Juventus i Atalanta sa giljotine, spasili su se od poraza na Đuzepe Meaci. Možda bi i Torino da Denzel Damfris i Edin Džeko nisu zamenili uloge. Pukla je kontra Nerazura, povukao je loptu Marcelo Brozović. Jeo je hrvatski vezista prostor ispred sebe, uposlio je Edina Džeka na boku, a iskusni napadač je servirao loptu na tacni Damfrisu.

Nije strano holandskom beku koji je ovog leta stigao u Milano da zatrese mrežu. Drugo kolo zaredom je Denzel Damfris pogodio. A treći put u sezoni. Do sada je samo asistirao na Đuzepe Meaci, od večeras je i na još jedan način počeo da zagorčava život rivala u Interovom domu. Parao je mrežu Rome na Olimpiku i Salernitane u Salernu, došao je red da proradi na Meaci.

Džeko po zemlji, Brozović pokušava petom da odigra do Holanđanina i promašuje. Ali, nije to nimalo omelo Denzela Damfrisa. Zategao je i pogodio malu mrežicu. Kroz dva bloka. Za ogromnih plus sedam u odnosu na Milan i Napoli, uz utakmicu više.

Inter čeka 2022. na prvom mestu! Gde je stao Antonio Konte, tu produži Simone Inzagi. Istakli su kandidaturu Nerazuri za odbranu skudeta, i definitivno odaju utisak šampionskog tima.

Nanizala je Inzagijeva četa sedam pobeda u Seriji A, prešišala je konkurente i šepuri se na vrhu. Dobija sve “male” utakmice, samo ju je Lacio u derbiju tukao – jedini poraz u sezoni – i pokazuje odlike tima koji je spreman za novo ustoličenje. Mučio je muku Inter do prošle sezone protiv Torina, ni sada nije išlo kao po loju, ali baš kao i u godini povratka skudeta na Đuzepe Meacu su Nerazuri izašli na kraj.

Punu deceniju je Torino bio kost u grlu Intera. Više nije. Na Meaci prerasta u redovnu mušteriju.

SERIJA A - 19. KOLO

Utorak

Đenova - Atalanta 0:0

Juventus - Kaljari 2:0 (1:0)

/Ken 40, Bernardeski 83/

Sreda

Sasuolo - Bolonja 0:3 (0:2)

/Orsolini 36, Hiki 44, Santander 90+4/

Venecija - Lacio 1:3 (1:1)

/Forte 30 - Pedro 3, Ačerbi 48, Luis Alberto 90+5/

Roma - Sampdorija 1:1 (0:0)

/Šomurodov 72 - Gabijadini 80/

Inter - Torino 1:0 (1:0)

/Damfris 30/

Verona - Fjorentina 1:1 (1:0)

/Lazanja 17 - Kastrovili 81/

20.45: (4,30) Empoli (3,70) Milan (1,90)

20.45: (1,25) Napoli (6,75) Specija (13,0)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Udineze - Salernitana




tagovi

ItalijaSerija ATorinoInterDenzel DamfrisSimone Inzagi

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara