Lukaku (© Reuters)
Lukaku (© Reuters)

Inter ne može da ga zadrži, Čelsi neće da ga vrati, a Vijeri ga kritikuje: Da sam ja u ovom Interu bio bih prvi strelac

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 11:42

Težak period za Romelua Lukakua

Samo su Ronald Kuman u Evertonu i Antonio Konte u Interu uspeli da pretvore brdo mišića u brdo golova. Jasno je da je Romelu Lukaku bio sjajan napadač, sa akcentom na prošlo vreme.

Bar tako deluje, pošto se i ove sezone muči. Možda ima sa onim promašajem protiv Hrvatske na Mundijalu, ali nije ni pre toga blistao Belgijanac na klupskom nivou, a kad se sezona nastavila samo je produbio krizu. Otad je postigao tri gola na 13 utakmica. Od toga dva iz penala. Skroman učinak ako se zna da je prilikom prethodnog boravka u Interu spakovao 30 lopti u protivničke mreže na 44 meča u sezoni kad su Nerazuri osvojili poslednji Skudeto.

Izabrane vesti

Tad se 30-godišnji napadač popeo na najvišu tačku tokom karijere i posle toga se kretao samo – nizbrdo. Posledično tome, kritike su sve učestalije.

Inter stvara deset šansi po utakmici, timski deluje dobro, Damfris centrira, Dimarko centrira, imate i Barelu koji ubacuje... Takvi igrači neprestano omogućavaju Lukakuu da se nađe u povoljnim pozicijama. Da sam ja igrao u ovoj Interovoj ekipi, bio bih najbolji strelac Serije A svake sezone“, pojasnio je Kristijan Bobo Vijeri, nekadašnji centarfor kluba iz Milana.

Najveći problem Lukakua u ovom trenutku je što mu je budućnost neizvesna. Inter koji ga je vratio u vidu pozajmice ne može da ga priušti da ga otkupi od Čelsija. Čak nije ni u situaciji da mu produži pozajmicu na dodatnu godinu, jer bi to opteretilo budžet za više od 20.000.000 evra, koliko iznose troškovi plate, bonusa, taksi kao i sume koja bi morala da se prosledi Englezima za dodatnu godinu saradnje.

A još veća nevolja za centarfora je što ga na Stamford bridžu ne žele. Prethodni trener Tomas Tuhel ga se odrekao, pošto ga je sam Romelu kritikovao i u toj nezdravoj atmosferi nije bilo logično da funkcioniše. Zato je tražio izlaz, našao ga, ali nije zadovoljan. Plavcima nije potreban, a za njih je vezan ugovorom do juna 2026. A ne ide ni da se Čelsi tako odrekne čoveka plaćenog 113.000.000 evra. Sad za obeštećenje teško da bi dobio i polovinu uloženog novca.


tagovi

Romelu LukakuInterKristijan Vijeri

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara