Radost Interovih fudbalera (Reuters)
Radost Interovih fudbalera (Reuters)

Inter preživeo nož pod grlom, Barsa propustila prvu meč loptu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.10.22. | 22:58

Simone Inzagi je večeras odradio sjajan posao

Inter je dočekao Barselonu sa nožem pod grlom, a Simone Inzagi sa omčom otkaza oko vrata. I to ne bilo kakvu Barselonu već zahuktalu sa pet prvenstvenih pobeda u nizu i samo jednim porazom u sezoni – od Bajerna. Kojeg je čak i nadirgala u Minhenu i koji je Interu pre nekoliko nedelja održao lekciju usred Milana. Ali veliki je Inter klub, bolja je to ekipa nego što rezultati govore, a stadion „Đuzepe Meaca“ je hram fudbala koji je gutao i veće protivnike kada zagrmi kako treba.

I baš večeras je Inter priredio jednu od onih nezaboravnih evropskih noći, probudio publiku i pobedio prvo finale u sezoni. Savladao je Barselonu 1:0 i ostao u igri za plasman u narednu rundu. Makar do revanša u Kataloniji koji će biti drugo finale grupne faze za Nerazure.

Izabrane vesti

Peti put u istoriji Lige šampiona je Barselona gostovala Interu i peti put ostala bez pobede. Nije pobeđivala ni kada je bila mnogo jača pa je možda i ta tradicija dala snagu i veru Nerazurima da odigraju na maksimumu i spreče Katalonce da večeras reše pitanje plasmana u narednu rundu.

Simone Inzagi je večeras pokazao da nije klonuo posle neuspeha u poslednje vreme, odlično pripremio ali i još bolje vodio utakmicu što mu je najčešće zamerano kao minus. I dalje bez povređene prve zvezde Lukakua, odlučio se za napad KoreaLautaro i ostavio Džeka na klupi što je recept koji je umeo u velikim mečevima da mu donese uspeh. Uspešno je neutralisao i izostanak režisera Marcela Brozovića koji je ključni igrač za igru Intera. Sa trojicom u poslednjoj liniji i nešto povučenijim Mhitarjanom je napunio sredinu terena i sprečio Barsu da igra fudbal koji je igrala u dosadašnjem delu sezone.

Ćaviju su falili štoperi Arauho i Kunde ali mu je više od svega falio Frenki De Jong u veznom redu. On je večeras jedini mogao da bude kontrateg fenomenalnom Nikolu Bareli koji je odigrao utakmicu kao da je uključen u struju, preorao teren, dirigovao igrom Intera i potpuno zasenio Pedrija.

Iznenadio je Ćavi sa bokovima. Prvo što se odlučio za bekove Roberta i Alonsa, a drugo što je zamenio strane krilima Dembeleu i Rafinji.

Imala je Barsa dominaciju u posedu od početka ali je Inter imao prvu šansu kada je Čalhanoglu iz trka sa 30 i kusur metara ispalio projektil pod prečku koji je Ter Štegen izvadio iz gola. Branio se Inter u blokovima i dobro je to funkcinisalo. Nije Barsa često znala šta će sa loptom, a domaći štoperi su sjajno markirali Levandovskog i nisu mu dozvoljavali da se okrene sa loptom licem prema golu...

Zagrmele su tribine u 23. minutu kada su navijači tražili penal. I dobili bi ga da igranju rukom Erika Garsije nije prethodio ofsajd. Potom je Korea zatresao mrežu ali je i on bio u ofsajdu.

Kako se poluvreme bližilo kraju tako su domaći polako uspostavljali balans i bili sve hrabriji. Barsa kao da je malo ostala bez gasa i čekala kraj. Ali je dočekala da joj se zatrese mreža. Čalhanoglu je ovoga puta bi lasreski precizan sa 20 metara. Gađao je po zemlji i usam ugao. Ter Štegen nije imao šanse... Inter je na odmor otišao sa posedom lopte 30 odsto ali i vođstvom 1:0. Barsa nije imala veliku šansu u prvih 45 minuta.

Ćavi je na poluvremenu opet zamenio strane Dembeleu i nevidljivom Rafinji ali se ništa nije menjalo. Interov blok je funkcionisao, Džeko je ušao da dobije neki duel gore, veže štopere, zadrži neku loptu i odmori saigrače. Ćavi je ubrzo ostao bez povređenog Kristensena pa je Đerar Pike nenadano dobio priliku da zaigra iako je u hijerarhiji pao na status tek petog štopera u ekipi.

Demebeleu je promena strane prijala pa je sa levog krila pogodio stativu i Barsa je konačno posle sat vremena igre imala veliku šansu. Ulascima Fatija i Baldea je postala opasnija i konkretnija. Posle sjajnog Dembeleovog centaršuta, Onana je zaplivao u prazno, Pedri sačekao loptu i pogodio praznu mrežu ali je gol poništen jer je Fati igrao rukom.

Povukao se Inter potpuno u poslednjih 20 minuta i izabrao da brani minimalac, a Inzagi je odjednom zamenio trojicu defanzivaca, uveo svežu krv po bokovima i dobio novu energiju.

U finišu se igrala viktorija pred golom Onane, šanse su imali Roberto, Buskets, Damfris je umalo skrivio penal, igralo se osam minuta nadoknade...

I sve je Inter izdržao!

Zabeležio je zlata vrednu pobedu i ide na Kamp Nou sa još jednom misijom da ne izgubi. Ako preživi i tamo, onda će biti u dobroj poziciji da pre Katalonaca prođe kao Bajernova prva pratilja iz grupe.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA C

Treće kolo

Bajern – Viktorija Plzenj 5:0 (3:0)

/Sane 7, 51, Gnabri 13, Mane 21, Čupo Motan 59/

Inter - Barselona 1:0 (1:0)

/Čalhanoglu 45+2/



tagovi

Hakan ČalhanogluNikolo BarelaSimone Inzagi

Obaveštavaj me

Barselona
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara