Inter probao čekalicom u Bergamu, ali... Konte nije pogodio, Gasperini jeste! Miki i Roma su idealan par (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.11.20. | 16:56

Torino opet razočarao

Uspeo je Inter da anestezira Atalanta u Bergamu, da je spreči u igranju njenog karakterističnog fudbala i čak da dođe na prag pobede ali na kraju može da bude zadovoljan što nije poražen i što je osvojio bod – 1:1. Gasperini je u drugom poluvremenu bio mudriji od Kontea i zasluženo osvojio bod, a mogao je i sva tri.

Oba tima su dočekali meč posle razočaravajućih rezultata u Ligi šampiona. Atalanta nakon debakla protiv Liverpula, Inter nakon bolnog poraza u Madridu od Reala. I oba si imali probleme sa sastavom tima. Pogotovo Gasperini koji nije mogao da računa na Palomina, De Rona, Kaldaru i Gosensa pa je na levom boku debitovao 18-godišnji Mateo Ruđeri. Gasperini se vratio na formaciju sa jednim klasičnim napadačem i počeo sa Malinovskim umesto Murijela. Konte je na drugoj strani kaznio Hakimija i Dambrozija selidbom na klupu za greške u Madridu, a Aleksis Sančez je zamenio Perišića u špicu pošto Lukaku nije bio dovoljno oporavljen za nešto više od ulaska sa klupe...

Izabrane vesti

Prvo poluvreme je bilo daleko ispod svih očekivanja. Inter je kao hermetički zatvorio sve prilaze golu i ostavu Atalantu skoro bez šanse. Jedini pokušaj je imao Malinovski. Doduše, ni Inter nije imao boljih prilika ali je Konte uspeo da uvede utakmicu u ritam koji je želeo.

Nerazutri su uspavali Atalantu, da bi joj Lautaro Martinez zadao udarac. Baš onako kako je Konte priželjkivao. Jang je prošao po levoj strani i centrirao na peterac gde je Lautaro Martinez pokazao kakav je egzekutor i postigao sjajan gol glavom.

Delovalo je da je Inter dobio ono što je tražio i da je ubio Atalantin turboritam. Ali Gasperini nije mislio tako i uvođenjem Pesine i debitanta Mirančuka je probudio svoju ekipu. Mogao je Inter iz kontre da reši meč, ali je Sportijelo odbranio prvo Vidalu, pa onda i Bareli iz odbitka.

Reagovao je i Konte, uveo Perišića i Lukaka umesto Aleksisa i Lautara da sačuvaju loptu i rezultat ali mu se povlačenje osvetilo. Gasperini je bio taj koji je pogodio sa izmenama. Veliko pojačanje Mirančuk je dugo zbog povreda čekao na debi u Seriji A i danas ga je Gasperini namirisao. Rus je primio loptu na kapici kaznenog prostora i udarcem iz okreta kroz odbranu Intera iznenadio Handanovića pogodivši za izjednačenje.

Nekoliko minuta kasnije, rezervista Murijel je promašio fenomenalnu šansu za preokret kada je glavom sa per metara nedovoljno dobro zakačio centaršut Frojlera. Umalo potpuni nokaut za Inter...

Za mnoge bi bod u Bergamu bio uspeh, ali za Konteov Inter baš i nije jer ima samo jednu pobedu na poslednjih pet utakmica.

A u senzacionalnoj formi se nalaze Roma i Henrik Mhitarjan! Jermen kojeg su jedva čekali da se reše u Arsenalu sada igra kao preporođen u Rimu i najzaslužniji je za seriju sjajnih rezultata u poslednje vreme. Mhitarjan je het-trikom doneo pobedu Vučici na gostovanju protiv Đenove - 3:1. Mhitarjan ima sedam golova na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima i igra kao nekad u Borusiji Dortmund.

Romi je ovo bila četvrta pobeda na poslednjih pet mečeva u Seriji A uz onaj ludi remi sa Milanom. Sveukupno, serija bez poraza u svim takmičenjima je devet utakmica i čini se da je trener Paulo Fonseka uspeo da sklopi kockice. Bez zaraženog kapitena Džeka, promenio je formaciju, gurnuo Mhitarjana još ofanzivnije uz Borhu Majorala i isplatilo mu se. Popularni Miki je kao i nedavno protiv Kluža načeo rivala udarcem glavom. I postao prvi igrač uz Zlatana Ibrahimovića koji je u poslednjih pet godina dao 10 ili više golova u tri od pet najjačih liga Evrope.

Bilo je to zasluženo vođstvo Rome jer je Mhitarjan pre toga strašnim putem pogodio prečku, šansu je imao Pelegrini, a dobru priliku je propustio i Borha Majoral. Uspela je Đenova relativno brzo da izjednači pošto je Pjaca pobegao odbrani Rimljana na dodavanje Skamake, ali je Vučica u drugom pouvremenu naplatila bolju igru. Prvo je Mhitarjan pobegao štoperima i iskoristio asistenciju Bruna Pereša, a onda fenomenalnim volejom u finišu meča zaokružio het-trik i potvrdio pobedu.


Novo razočaranje svojim navijačima je priredio Torino koji je odigrao samo 0:0 kod kuće protiv fenjeraša Krotonea. Doduše, ovo im je prvi osvojeni bod kod kuće od početka sezone, ali su se očekivala sva tri. Protiv koga ako ne protiv Krotonea? Pitanje je šta još treba da se desi da
Marko Đampaolo dobije otkaz... Toro jeste bio bolji, ali je izostala završnica. Najbliži golu su bili Beloti i Gojak koji su pogađali okvir gola. Saša Lukić je odigrao ceo meč za Bikove, Miloš Vulić je na drugoj strani zamenjen u 84. minutu kada su južnjaci grčevito branili bod.

SERIJA A - 7. KOLO

Petak

Sasuolo - Udineze 0:0

Subota

Kaljari - Sampdorija 2:0 (0:0)

/Pedro 48 pen, Nandez 69/

Benevento - Specija 0:3 (0:1)

/Pobega 29, Nzola 65, 70/

Parma - Fjorentina 0:0

Nedelja

Lacio - Juventus 1:1 (0:1)

/Kaisedo 90+5 - Ronaldo 15/

Atalanta - Inter 1:1 (0:0)

/Mirančuk 79 - Martinez 58/

Đenova - Roma 1:3 (0:1)

/Pjaca 50 - Mhitarjan 45+2, 67, 85/

Torino - Krotone 0:0

18.00: (4,50) Bolonja (3,70) Napoli (1,78)

20.45: (1,45) Milan (4,40) Verona (7,25)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Aleksej MirančukLautaro MartinezHenrik Mhitarijan

Obaveštavaj me

Inter
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara