Arturo Vidal (Foto: ©AFP)
Arturo Vidal (Foto: ©AFP)

Inter se rastao sa Vidalom i uštedeo 5.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 21:25

Čileanac će uskoro potpisati ugovor sa Flamengom

Ono što se prethodnih nedelja najavljivalo, od ponedeljka je zvanično: Arturo Vidal više nije igrač Intera. Nerazuri su na zvaničnom klupskom sajtu obelodanili da su postigli sporazum sa čileanskim vezistom oko prevremenog raskida saradnje.

Vidal je u Inter stigao pre dve godine iz Barselone, ali na Đuzepe Meaci nikada nije imao bitniju ulogu, kako kod Antonija Kontea, tako ni kod Simonea Inzagija. Primera radi, prošle sezone je u Seriji A upisao 28 nastupa, ali je samo dva puta meč počeo u startnoj postavi. A kako Inzagi ni za predstojeću sezonu nije imao posebnu ulogu za njega, u milanskom klubu su odlučili da se sa 35-godišnjim vezistom rastanu.

Izabrane vesti

Prvenstveno iz finansijskih razloga. Naime, Vidalov ugovor bio je progresivnog tipa, te je u trećoj i ujedno poslednjoj sezoni ugovora Čileanac iz Interove kase trebalo da izbije 9.500.000 evra. Preveliki je to ceh za Nerazure koji već neko vreme finansijski ne stoje najbolje. Otud je danas zakazan sastanak između čelnika kluba i Vidalovog agenta Fernanda Feliceviča kako bi se pronašlo najbolje rešenje.

I nakon jednočasovnog sastanka došli su do sporazuma. Prema informacijama pojedinih italijanskih medija Inter će Vidalu platiti 4.000.000 evra zbog prevremenog saradnje, što znači da će uštedeti 5.500.000 evra. Doduše, dobar deo tog novca otići će na plate njegovih zamena Henrika Mhtarijana (3.500.000) i Kristjana Aslanija (1.200.000).

Vidal je, podsetimo, već pronašao novi angažman. Čileanac je dogovorio saradnju sa Flamengom na godinu i po dana i vrlo brzo zvanično će biti predstavljen na legendarnoj Marakani.



tagovi

Arturo VidalLetnji prelazni rok 2022InterFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara