Inter vs Juve – druga runda: Kjeza 2020

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.19. | 09:43

Ko će biti srećni dobitnik?

Interov sportski sektor dobio je ovih dana veliku bitku na letnjoj pijaci. Prva runda pripala je Nerazurima za potpis Romelua Lukakua, a u sledećoj dva italijanska velikana pokušaće da obezbede potpis – Federika Kjeza.

Iako je uveliko počela, nije to borba koja će se voditi za ovo leto, već je cilj da taj transfer bude završen za leto 2020. Jer posle odluke novog vlasnika Fjorentine Roka Komiza da će Kjeza sigurno ostati u Toskani i naredne sezone, svima je postalo jasno da će ponajbolji igrač Viole biti nedodirljiv.

Izabrane vesti

Uostalom, Inter nema novca da transfer završi ovog leta. Juventus je početkom leta, pre nego što je Fjorentina dobila novu vlasničku strukturu, dogovorila usmeno „DA“ od Kjeze, ali je posao brzo obustavljen na Komizovo insistiranje. Sve i da Juventus uspe da završi ovaj posao do kraja avgusta, Kjezu bi u Torinu sačekala prava gužva u napadu, pošto su i sada među prekobrojnima Gonzalo Iguain i Mario Mandžukić, a nejasna je situacija i sa Paulom Dibalom.

JUVENTUS OSVAJA SERIJU A – 1,55

Generalni direktor Intera Bepe Marota nada se da bi mogao da privoli Kjezu da na kraju ipak izabere Nerazure. Zbog toga uveliko priprema teren za transfer koji bi trebalo da se završi narednog leta, a sve zahvaljujući dobrim odnosima među klubovima. Inter bi za transfer ponudio 70.000.000 evra fiksno, uz odgovarajuće bonuse. I dok bi Fjorentina verovatno prihvatila takav posao bez previše razmišljanja, Marota će teži deo posla imati oko toga da ubedi igrača da izabere Inter pre Juventusa. Zato se za sin čuvenog ofanzivca Enrika sprema ugovor vredan 5.000.000 neto po sezoni, bez bonusa za timske i individualne uspehe. To je gotovo tri puta više od onoga što Kjeza trenutno zarađuje u dresu Ljubičastih (1.700.000 evra).

Kjeza s Violom ima aktivan ugovor do juna 2022. godine, ali je svima jasno da želi da igra na većoj sceni od one koju mu nudi Artemio Franki. Juventus možda ima početnu prednost, ali ako neko zna kako da prevari Staru damu, onda je to kreator uspeha torinskog kluba u poslednjim godinama – Bepe Marota.

INTER OSVAJA SERIJU A – 5,00

Navodno, Marota temu o budućnosti Federika Kjeze pomenuo tokom pregovora s Fjorentinom za Kristijana Biragija. Viola bi u zamenu trebalo da dobije Dalberta, koji je interesantan odgovornima na stadionu Artemio Franki i sada samo ostaje da klubovi ubede Brazilca da promeni sredinu, jer s Biragijem neće biti problema.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara