Inter žuri, nova ponuda za Lukakua! Čeka se i Džeko, Zapata opcija, Puškaš dobija šansu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 10:17

Konte postaje nervozan bez napadača

Inter je prvu prijateljsku utakmicu u sezoni odigrao sa tandemom u napadu Sebastijano EspozitoSamuele Longo. Prvi je igrač na kojeg računaju tek u perspektivi, drugi je večiti talenat koji je prethodnih osam godina igrao na devet različitih sezona. Jasno je da to nije tandem sa kojim Inter može da uđe u novu sezonu. Ali je trenutno jedini na koje Konte može da računa jer je Ikardi oteran sa priprema, a Lautaro Martinez je na odmoru.

Zato Konte postaje sve nervozniji. Inter danas kreće na azijsku turneju, a Konte nema nijednog ozbiljnog napadača na raspolaganju. Novi trener vrši pritisak na upravu da mu što pre dovedu Romelula Lukakua i Edina Džeka koji su mu davno obećani. Inter se sa obojicom dogovorio, ali problem su njihovi trenutni klubovi.

Izabrane vesti

Mančester Junajted je odbio prvu Interovu ponudu koja je iznosila 10.000.000 evra za pozajmicu plus dva puta po 30.000.000 evra u naredne dve godine za obavezan otkup ugovora. Crveni đavoli insistiraju na sumi od 83.000.000 evra.

Inter nema kud osim da podigne ponudu i to će uskoro i uraditi, prema tvrdnjama britanskog Skaj sportsa. Druga ponuda Nerazura će iznositi 66.500.000 evra fiksno, plus bonusi koji bi mogli da iznose oko 15.000.000 evra. Međutim, italijanski mediji tvrde da će nova ponuda glasiti: 20.000.000 evra za pozajmicu, plus 60.000.000 evra za obavezan otkup ugovora posle prve odigrane utakmice. U oba slučaja, Inter bi se približio Junajtedovim zahtevima. Vremena nema još mnogo, jer su u Interu svesni da se pijaca u Engleskoj zatvara 8. avgusta i da će Junajted morati da traži zamenu za Lukakua, što znači da Belgijanac neće još dugo biti dostupan za prodaju.

Istovremeno, Interovi direktori Marota i Auzilio pokušavaju da slome otpor Rome za Edina Džeka. Posle početne ponude od 10.000.000 evra i Rominog duplo većeg zahteva, dve strane su korigovale stavove za po 2.000.000 evra i sada su bliže dgovoru. Inter nudi 12.000.000, Roma traži 18.000.000 evra. Konte isnsitira da klub zavuče ruku u džep i obezbedi mu makar Džeka na azijskoj turneji.

Inter ima spreman i plan B. Ako propadne priča oko Lukakua, izdvojiće sličan novac za dovođenje Duvana Zapate iz Atalante i završiti posao. Atalanta ne bi odbila 60.000.000 evra za Kolumbijca.

Do tada, Konte je makar dobio još jednu opciju za treninge i pripreme. U Inter se sa pozajmice iz Palerma vratio mladi rumunski napadač George Puškaš. Pošto je sicilijanski klub bankrotirao, nema govora o povratku u Palermo. Puškaš je nekada bio velika nada u Interovim mlađim kategorijama, ali nije dobio pravu šansu u prvom timu. Išao je na razne pozajmice, da bi eksplodirao na minulom EP za mlade reprezentacije. Privukao je interes Empolija, Torina, CSKA, Šefild Venzdeja, Hamburgera... Svi bi ga da pozajme, ali Inter je stavio veto zasad i poveo ga na azijsku truneju. Ko zna, možda će se tamo i nametnuti Konteu...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara