(© FK Javor)
(© FK Javor)

Internacionalizacija Javora: Peti stranac u Ivanjici

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.08.23. | 13:07

Potpisao napadač iz Obale Slonovače

Još nije gotov prelazni rok u Ivanjici. Potvrđeno na poslednjem primeru, Javor je doveo još jedno, peto pojačanje ovog leta. U pitanju je Bajere Žunior Lue, 22-godišnji centarfor iz Obale Slonovače.

Njegovim dolaskom Beli su nastavili proces internacionalizacije, računajući „prave“ strance (van prostora bivše Jugoslavije) sad imaju i drugog Afrikanca, posle Ibrahima Tanka (Gana), a od ranije su na raspolaganju stručnom štab Bubukari Dukure (Francuska), Eliomar Silva (Brazil) i Norman Kempbel (Jamajka).

Izabrane vesti

Lue je u Mozzart Bet Superligu došao po isteku saradnje sa švedskim Hamarbijem, koji ga je u prethodnoj sezoini poslao u Geztepe, ali je u Drugoj ligi Turske odigrao samo pet utakmica i postigao jedan gol. Tokom karijere igrao je u Tunisu, Švedskoj, a upravo ga je Hamarbi slao na nekoliko pozajmica, od kojih jednu u Železničar, gde je za Pančevce igrao u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije (16 utakmica, dva gola).

Lue je potpisao ugovor na tri i po godine, postao je peti novajlija Javora u aktuelnom prelaznom roku. Pre njega su stigli: Todor Petrović, Zvonimir Petrović, Stefan Tesić i Lazar Raičević.


tagovi

JavorMozzart Bet SuperligaBajere Žunior Lue

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara