Markus Tiram
Markus Tiram

Interov bum prvog dana prelaznog roka: Tiram na Đuzepe Meaci za 32.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 12:06

Francuz stigao kao slobodan igrač i potpisao petogodišnji ugovor

Fudbalska pijaca u Italiji ove subote otvorena je i zvanično, a Inter se već prvo dana pohvalio pojačanjem. Kao što je tokom nedelje najavljeno, novi igrač Nerazura je Markus Tiram.

Francuski napadač u klub dolazi kao slobodan igrač budući da mu je istekao ugovor sa Menhengladbahom, a sa viceprvakom Evrope sklopio je petogodišnju saradnju po kojoj će prema navodima italijanskih medija zarađivati 6.500.000 evra godišnje, što znači da će 25-godišnji francuski reprezentativac na Đuzepe Meaci zaraditi 32.500.000 evra.

Izabrane vesti

Menhengladbah je uložio velike napore kako bi svog najboljeg strelca iz prethodne sezone (postigao 16 golova u svim takmičenjima) zadržao u klubu, ali je Tiram odbijao sve ponude čelnika Borusije želeći da se oproba u novoj sredini. Ambicioznijoj. Prvo se kao opcija pojavila Barselona i Inter, ali su se bro isključili iz priče, da bi početkom prelaznog roka u uži krug kandidata ušli Pari Sen Žermen, Milan i Lajpcig. Intera u tom trenutku nije bilo na vidiku.

Svi pomenuti klubovi nudili su drugačije uslove, a Tiram je posle višenedeljnog premišljanja odlučio da pruži ruku Rosonerima. Međutim, onda su se Nerazuri naprasno ponovo zainteresovali i ispred nosa oteli pojačanje gradskom rivalu, najavivši da će ovog leta voditi ljutu borbu za veliki broj istih igrača (Davide Fratezi, Junus Musa, Lazar Samardžić…).

Tiramu i Interu se putevi ne ukrštaju prvi put. U oktobru 2020. godine Francuz je u dresu Menhengladbaha protiv Nerazura na Đuzepe Meaci debitovao u Ligi šampiona. Markus je za Borusiju tokom četiri sezone odigrao 134 utakmice, postigao 44 gola i upisao 29 asistencija.




tagovi

Markus TiramLetnji prelazni rok 2023TransferiInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara