Komentari na vest

INTERVJU – Slaviša Stojanović: Slovenija sa dva igrača ekstra klase, a mi trčimo mnogo, ali sporo

g

gagy plus

pre 29 dana

Bio je Slavisa uctiv pa nije hteo da kaze da Pixi nema veze sa trenerskim poslom ali je svakako to rekao indirektno
K

Ko bi reko cuda da se dese

pre 30 dana

Moje prezime, svaka ti cast na ovoj analizi! Ne bi bilo lose da od svega sto si rekao, aktuelni nam selektor ( koga sam kao fudbalera obozavao), usvoji nesto. Mada, s obzirom na EGO koji poseduje, teska prica! Radio si pre 10-tak godina u teskim uslovima, bukvalno za manje od godinu dana na klupi Zvezde "zaradio" dosta sedih vlasi, a iako nisi bio ispostovan od kluba kome si vratio titulu nakon 6 godina, ipak si otisao kao pravi gospodin! Svako dobro ti zelim dobri covece, pa da jednog dana ponovo budes na klupi Zvezde ili mozda i selektor, zasto da ne?! Nista losiji nisi od svih koji su vodili nacionalnu selekciju, naprotiv! Srdacan sportski pozdrav!
E

Ej

pre 30 dana

Zahovic ga je minirao kad je bio selektor...
M

Megaloman

pre 30 dana

Apsolutno tačan presek naše igre. Idemo mnogo u širinu, lopta uglavnom unazad, u proseku 2 dodira više, premalo direktno ka golu. Zaista smo spori užasno. Brza tranzicija za nas je nepoznat pojam. Recimo, da odigramo fleš kontru s 3 dodira, to da vidim. Nekad se pitam da li kod nas brzi dečaci uopšte treniraju fudbal? Zaglavljeni smi izgleda u vremenu Džaje i Piksija, kada je bilo legitimno da se 2 - 3 puta okreneš oko sebe, pa proslediš pas, ako imaš sreće ka napred. Kod nas po školicama su i dalje, rekao bih, ti tkz. znalci, jaki na lopti i izgubljeni u vremenu. Gledao sam danas Liverpul, tamo mali Bredli ima tehniku i dribling jači od naših krila, a igra ful beka. Šta bi mi onda sa njima igrali? Naš poslednji takav igrač, visoke klase, bio je Bane Ivanović, koji je u penziji, valjda.
G

Goust

pre 30 dana

Veliki čovek Slaviša! Legenda!
M

Mujagic

pre 30 dana

Rek’o bi covek Brazil….sve osim nase pobede ne prihvatam!
П

ПИКСИ

pre 30 dana

A ko je Slaviša Stojanović?
R

Realno istina

pre 30 dana

Znas ti dobro. Ali sad neko daje pare za evro-licencu.
П

ПИКСИ

pre 30 dana

@Realno istina Много си глуп. То је Пикси поставио питање Ко је Раде Богдановић? Када је прозвао Раде. Ниси схватио јер си глуп.
L

Liga sampinjona

pre 30 dana

Srpska repka i zvezda u isti kos.Krs teski.
G

Gost1234

pre 30 dana

A za koga li ti navijas? Ocigledno pratis rukomet posto ti je najvece takmicenje na planeti ‘liga sampinjona’??? Mada se secas kroz ekran na tuznu stranu brda……..
R

Realno istina

pre 30 dana

Krs. Sta napisati za one koje metlaju po 5:0. Daj mi ideju.
O

Odaziv

pre 30 dana

A šta kaže Piksi na ovo?
R

Realno posmatrano

pre 30 dana

Pravi Zvezdasi pamte titulu i njegov tim. Moja omiljena titula i dan danas. Greota je sto taj tim nije dobio sansu da igra kvalifikacije za LS. Dodao bih i slava Goranu Gogiću koji je bio važan šraf te ekipe i hvala mu za sve!
C

Cccc

pre 30 dana

Naj žalosnije što ovde komentarisu Saleta balavurdija koji su sr.. i u pelene kad je on Zvezdu vraćao iz mrtvih i vratio na kraju uz Nineta i onu generaciju koji svi pravi zvezdaši moramo da poštujemo kao i onu iz Barija ili Pizonovu. Za one koji su skinuli pelene i se.u sada po portalima a primaju za to platu na severu. Sale da su te bodom doveli umedto onog jude. I za one koji pišu kad je tako dobar zašto ga niko u evropi nije angažovao da kažem da je čovek u koroni bio teško obolio i borio se za život. Živ i zdrav da si legendo i hvala ti za sve što si uradio za nas klub.
M

Makks

pre 30 dana

Najzalosnije je sto si ti nepismen, a smatras sebe kompetentnim. Tuzno.
K

Konačno

pre 30 dana

Trebao je doči neko sa susjedne države, da nam objasni. Naša struka neče progledati još sto godina. Tera Piksi svoje.
L

Ljubisa Stankovic Leskovac

pre oko 1 mesec

Slavisa je vrhunski trener i strateg, izuzetan znalac fudbalske igre, tacno zna i oseca gde treba da postavi igraca, kad i kog da zameni,u prekidu je velemajstor, zna da postavi taktiku kad se izvodi korner, kad se izvodi slobodan udarac, jednom recju trener svetske klase, ja ne vidim u Srbiji da postoji bolji trener,a u Evropi je medju deset najboljih, to je i pokazao kad je sa Zvezdom posle susnih 6 godina osvojio sampionsku titulu. Slave puno srece u daljem radu i ocekujemo te opet u Zvezdi.
B

BokiUSA

pre 30 dana

Druze ja sam Zvezdas I gotivim Slavisu ali ti ga pretera. Kako niko u Evropi nije prepoznao toliki kvalitet I zaposlio ga. Neko od velikih?
P

Posmatrac Sa strane

pre oko 1 mesec

Slaviša je jedan od najstrucnijih trenera na ovim prostorima ali ga “ gazde” ne gotive jer nije sklon kombinacijama i muljažama koje su okovale fudbal.. Strucno je izneo svoj stav i javno otkrio sve nedostatke u igri Srbije. Njegov trenerski talenat se je pokazao, kad je prekinuo dominaciju Partizana sa mnogo slabijim timom i bez para. Na zalost niije docekao sansu u Evropi, zbog tih kombinacija i muljaža.Pored toga gde god je radio pravio je uspehe sa timovima, koji nisu bili favoriti. Piksi treba Slavisu obavezno zvati u svoj strucni štab.
p

patuljasti zlotvor

pre 30 dana

nije sklon kombinacijama ...haha pa zato radio u zvezdi ..idi begaj ne javljaj se druze
G

Guh

pre oko 1 mesec

Ne možeš da imaš Nestu iz Zenita u prvoj postavi i da se nadaš uspehu, jednostavno ne ide.
D

Driver 8

pre oko 1 mesec

Ubeđen sam da Piksi ne razume o čemu ovaj priča. Kao da priča na Svahiliju.
Б

Белграно

pre oko 1 mesec

Пиксија да сад питају да коментарише овај интервју, одговор би био у фазону "па најбоље да ми он прича о фудбалу, какав Стојановић, ко је бре тај, а човек измислио фудбал за њега.
S

Ssl

pre 30 dana

To je generalno problem sa vrhunskim igračima koji postanu treneri (šta ja mislim o Piksiju kao čoveku je moje subjektivno mišljenje, ali da je bio vrhunski fudbaler, to mu niko ne može osporiti). Moj prijatelj je lepo to definisao, i Maradona, Dejan , kao treneri, njima nije jasno kako fudbaler ne može ni da zamisli ono što je za njih refleks, da reši situaciju onako kako bi je oni rešili. Dejan ti kaže - uzmeš loptu, pređeš dvojicu i daš gol, šta ti nije jasno? Piksi tokom cele svoje selektorske karijere do sada jednom nije dao jasnu sliku kako želi da mu ekipa igra ofanzivno, defanzivno, koje korekcije pravi, gde su mesta izmenama, na kraju evo pročitaš samo ovu analizu koju je Slaviša dao. Piksi nije ni blizu ovako “razbio” protivničke ekipe pred recimo, prvenstvo u Kataru. Naravno, možda ne želi da priča javno, ali negde mi se čini da on apsolutno ne une da vodi utakmicu i pušta stihijski da se se 90 minuta odigra bez nekog njegovog uticaja. Par puta je uveo izmene koje su preokrenule utakmicu, ali to je više čini se do motiva samih fudbalera nego njegove percepcije gde i kako napraviti korekciju.
1

1980

pre oko 1 mesec

Ogrešili smo se o ovog čoveka.
J

Jamb

pre oko 1 mesec

Sjajan intervju, ovo navijaci vide vec dugo, samo je g. Stojanovic strucno objasnio
S

Slaba odbrana

pre oko 1 mesec

Mlaćenje praznom slamom,nahvali Sloveniju kao da je Francuska.Sve ovo navedeno pada u vodu kada počne takmičenje jer će se tada znati ko će igrati,do tada pola njih će se povrediti govorim za bilo koju reprezentaciju.Kada bi naši reprezetativci igrali i ginuli za svoju reprezentaciju kao Dzaka i Šaćiri za Švajcarsku bio bi ubedjen da bi dobili Sloveniju sa minimum 2:0.Treba biti pošten i reći da naši igrači nemaju kondicije za 90 minuta,kvalifikacije su jedno a samo takmičenje drugo,ne znamo koja nam je prva postava,stalno se nešto menja i kombinuje.60 Minuta možemo izdržati i onda nas svi gaze,videli ste zadnju utakmicu protiv Kipra.Odbrana nije uigrana,može da igra ko god hoće stalno će neko ispadati,kasniti da napravi ofsajd itd,ne znam šta rade na trenizima ali sigurno ne uigravaju odbranu.Nedostatak kvaliteta se nadoknadjuje borbenošću,tako je u bilo kom sportu pa i u fudbalu,možda su zato Vels,Island,Hrvatska,Maroko i napravili tako dobre rezultate.Svaka navedena reprezentacija je imala par dobrih igrača koji su nama poznati i koji su dobri a imali su i igrače za koje niko nije čuo ali su isti odigrali dobro,pa su se isti dobro i prodali.Naravno treba imati i sreće,realno bez toga ništa,ako se trudiš i daješ maksimum budeš nekad i nagradjen...
P

Petka

pre oko 1 mesec

Vidiš , toliko si se raspisao, ali dzaba..90% nas pročitaju prve dve , tri rečenice i udare ti minus jer pokušavaš da pametuješ mnogo ..daviš.. ajde nešto konstruktivno , interesantno , to bih hteo da pročitam
S

Slaba odbrana

pre 30 dana

Petka-Možda su te dve-tri rečenice tvoj domet,sam nemaš nikakvo mišljenje što dovoljno govori o tebi a tih 90 posto su navijači Zvezde baš kao i ti i zato se lupaju minusi,to mene ne pogadja jer sam to i očekivao,tekst ko hoće razumeće ko neće neka objasni šta mu se ne svidja.Bilo je dovoljno da napišem mlaćenje praznom slamom,ostalo nisam morao ni da napišem i opet bi dobio minuse.Zato sam i namerno stavio to na početak jer se radi o bivšem treneru Zvezde.Pročitao sam komentare i video kako ga svi hvale i kako je sjajan stručnjak itd a nije mrdnuo dalje o Slovenije,Srbije Bugarske i Letonije a u suštini čovek nije rekao nešto što mi već ne znamo.
V

Veljko9

pre oko 1 mesec

Pogledajte trening Brazila i trening nase rep, Brazili se kidaju, igraju utakmicu sa 100% snage, kod nas onaj Kinez ih tera da trce oko cunjeva pa ono dobacivanje a jedan unutra napada... Smesno. Mogo bi i moj deda sa njima da trenira.
D

Dirihle

pre oko 1 mesec

Uzmite Slavisu za pomocnika na Euru!
r

ranzo

pre oko 1 mesec

442: VMS - pavlovic, nastasic, milenkovic, erakovic - gudelj, maksimovic, kostic, zivkovic - tadic, mitrovic... nemamo bolje resenje za bekove od erakovic, pavlovic. nisu idealni no bolje resenje nemamo. a moramo u 442.
4

4-4-2

pre oko 1 mesec

до Београда....
L

LXXII

pre oko 1 mesec

Analiza profesionalca. Dobar tekst bez navijačkih strasti kao pokazatelj u kom pravcu treba funkcionisati novinarstvo. Zaboravljena leksička korekcija.
A

ApsolutnoJa

pre oko 1 mesec

Gospodski objasnio. Mi smo previse lenji da trcimo...A da neko ne moze upariti Tadica i Sergeja je tacno jer ne znas ko manje km ima na satu, a oboica su blizu jedan drugoga...Treba nam pored Nece Maksimovica jos jedan u vezi koji ce da leti po terenu a opet u mogucnosti da zna da iznese loptu prema napred. Mislim da igranje dva levonoga po strani je apsurd...Bilo bi fino videti Zileta kao CM kako bi se uklopio a Radonja po strani, ma kakav da je takvu hitrinu nemamo kao sto je on poseduje.
G

GeOs

pre oko 1 mesec

Prijatelju, niko nije reko da smo lenji da trcimo. Sta citas ? Mi trcimo isto kao i ostali, ali lepo ti je objasnio covek. Imas 5 igraca u vezi istog profila. Smesno. Tebi treba jedan dizelas i tri benzinca, a imas 5 dizelasai 0 benzinca.
L

Liga sampinjona

pre oko 1 mesec

Ubice nas Slovenci.
N

Netačno

pre oko 1 mesec

Ubiće vas Italijani, Španci i Šipci
M

Mister M

pre oko 1 mesec

Sesko je svetska klasa? Nemojte, molim vas.
a

acika93

pre oko 1 mesec

gospodin!
S

Sima Arauho

pre oko 1 mesec

A gde mu je Miško taksista?!
K

KAKAV PENAL JUCE

pre oko 1 mesec

najgora smo zemlja na svetu. zvezda slika Srbije...nazalost
B

BokiUSA

pre 30 dana

A sta fali Zvezdi I Srbiji? Zasto mracis svoju zemlju svoj narod ? Teska frustracija izbija iz tebe.

bez_EU4ije

pre oko 1 mesec

Šćepan Šćekić ♥️
D

Džukela klasična

pre oko 1 mesec

Startnih 11 protiv Engleske: Jovanović - Pavlović, Nastasić, Milenković - Živković, Zdjelar, Lukić, Belić, Ljajić - Vlahović, Mitrović,
e

ej ej

pre oko 1 mesec

Ha ha ha ha 😂
M

Mmmm

pre oko 1 mesec

Pavlović je kriv za 2 gola u Rusiji i nekoliko u Kataru. Previsok je , trudi se ali više štete nego koristi
P

Prost gost

pre oko 1 mesec

Izbaci drugi deo nika. Višak.
S

Simovic

pre oko 1 mesec

Kad nema discipline sa puno dizelaša, teško možeš praviti presing. Jedina šansa, da Mitrogol proradi. Ali trebaju mu lopte.
G

Gosttt

pre oko 1 mesec

Proradice on, sa 10 kila viska, vuce se kao baba na pijaci
U

Uuuu

pre oko 1 mesec

Previsoki su ,naročito odbrana i prespori Trebaju nam malo niži i brži (Mašović,Eraković i Babić) Problem su nam i ofsajd zamke (previsoko postavljene) i prekidi
S

Sega89

pre oko 1 mesec

Sporo igramo,mislimo i trčimo…
С

Сале2323

pre oko 1 mesec

Пикси... Ако си паметан, зови нашег Славишу у стручни штаб. Ја овако дуге интервјуе обично не читам пажљиво, али запањен сам колико он прати фудбал и даље до детаља и колико прецизан опис има. Зна фудбал у прсте. Не знам да ли после оних потешкоћа са здрављем још увек је у стању да ради као пре, али штета је ако се то не искористи. Да га неки наш суперлигашки тим барем узме, човек је имао успеха у Бугарској пуно, у Словенији, Србији. Славиша свако добро брате!
L

Logitech

pre oko 1 mesec

Zato je tako uspesan trener, koji vodi Leverkuzen do titule u Nemackoj, a pre toga osvojio sa Lilom. Oh wait...
Z

Zzzz

pre oko 1 mesec

"Ovi u odbrani prosek visina 193+ a izlaze previsoko i prave ofsajd zamke na pola igralista kao protiv Kameruna.""
Z

Zokilii

pre oko 1 mesec

Nas'fudbal je ne spor nego prespor,a kazu nemozos da igras ako neigras u oba pravca..mi u super ligi nemamo 5 igraca da vrede i znaju da igraju u ofanzivnom pravcu..samo trce od 16 do 16...i to sporo bez ikakvog znanja u ofanzivi..
G

Gostgist

pre oko 1 mesec

Svaka cast coveku.Objasnio ono sto je najveci problem reprezentacije.Nemamo brzinu,nemamo balans.Svi nasi igraci imaju slicne vrline i mane.A Muslina smenise kad je rekao da SMS i Tadic ne mogu zajedno.Imamo swlektora diletanta,koji na teren izvede najboljih 11 igraca,ne zamarajuci mozak time koliko su kompatibilni.Tako cemo i proci na sampionatu.
G

Gostgsot

pre oko 1 mesec

Sto je najgore, on ni ne izvede najboljih 11. A sa taktikom i razumevanjem igraca i fudbala je na vi. Fantastican igrac, ocajan trener.

bebs

pre oko 1 mesec

jedan veliki dzek i gospodin
J

Jaa

pre oko 1 mesec

Dzek Trbosek.
T

Televizor

pre oko 1 mesec

Andjus, Vlada Brada i Misko taksista...
L

Lokalni

pre oko 1 mesec

a,da li su u *padu kao Kostic*i ostali iz partizana i zvezde? 🙄🤣
L

Lepo..

pre oko 1 mesec

Ni duzeg intervjua, ni vise istina u njemu. Vidim da je dosta ljudi prokomentarisalo prvi deo, pa cu samo reci da je sve lepo rekao i da sve je bilo jasno jos u Rusiji protiv Svice drugo poluvreme. Ima do selektora i saveza, ali minimalno u smislu da nije dobro reprezentacija vodjena, vise je da nemamo tu kadar, tako da je do sistema u klubovima i korupcije najvise. Sto se drugog dela tice, sve lepo rece da nam je sansa u prekidima. To je i Antic onomad video, i stavio da igramo bunker 442 sa dva brza krila i Zigicem za kontre, i cela koncepcija nam se svodila na prekide: Milijas ubacuje na Zigica, Baneta, Vidica, Subotica. Veoma ruzan fudbal (Bane je bio najbolji strelac te generacije) ali smo bili najblizi uspehu, i izgleda da nam to najvise odgovara igracima. E sad, meni se svidja sto Piksi gura kreativan lep fudbal, i na Euru nemamo sta da trazimo, vec sam pisao: Treba da pruzimo priliku Tadicu da se oprosti i da prenese Kapitenski duh na klince, i da vec sada pripremamo tim za 2026tu na bazi Ilic, Samardzic, i neki trkac u vezi, i dva brza pored Vlahovica (Mitar sa klupe, za promenu taktike).
R

Realantip

pre oko 1 mesec

Napravismo od Slovenije klasu od tima
G

Gost1234

pre oko 1 mesec

Uvek je lepo videti ovog coveka) Osvojio mozda i najbitniju titulu u istoriji kluba, i otisao u legendu……
х

хахахаха

pre oko 1 mesec

шејтану мали....
C

Czz

pre 30 dana

Ali onda cuveni zeleni sto grobarske vlasti i zabrana evrope. Sve ovo sad - e to se zove karma ! Ugasili se 4 puta da Bog da. Zlo sporta
B

Baggio

pre oko 1 mesec

Bas o ovome je bilo reci u Kataru ko se seca. Kritika je bila za trcanje ekipe a onda je neko izvukao podatak gde smo trcali i vise od protivnika, pa da ali kako? Nikako. Mnogo trcanja ali u prazno. Nema ubrzanja, sprinta. Lose postavljeni, rupe u liniji. Odbrana na vetrometini. Spori, rigidni, slabo okretni, predvidivi. Lepo je Slavisa uocio. Isti tip igraca i previse je to sporo u ofanzivi. Takodje mi smo ekipa koja ne ume da izvrsi presing pa se desava da uvek neko ne istrci na protivnickog igraca i onda nas uhvate ns kontru. U pravu je i za Zikovica. On je decko krilo pre svega vinger ne desni spoljni. Mnogo se trosi u odbrani i onda je u napadu beskoristan a pritom je predaleko od protivnickog gola i prostora gde se oseca komotno. Slabije ekipe dovoljno je samo da nam prepuste posed i cekaju da se samoubijemo jer smo kilavi, dok jace mogu da nas ugaze u 10,15 minuta. Sve ovo je 90% posledica amaterskog selektora i strucnog staba.
N

NoName1

pre oko 1 mesec

Neko ne istrči na presing? Čoveče, naši igrači vrše presing samo na onoga kod kog je lopta. Ostali gledaju, pa priđu igraču kad primi loptu. Totalno fudbalski NEPISMENI.
B

Baggio

pre oko 1 mesec

@Noname Ne bih rekao da su nepismeni vec da nisu kompatibilni u reprezentaciji i strucni stab ne ume da iskoristi njihove kvalitete i sakrije mane jer stavi isti tip igraca koji potom guse jedan drugog. Sergej u Laciju je oduvek bio za klasi bolji ali je imao brze igrace pored sebe. Zivkovic u Paoku je mnogo bolji nego u reprezentaciji iz prostog razloga sto igra na svojoj prirodnoj poziciji. Tadic, Milinkovic, Mitrovic ne mogu zajedno svi jer su prespori. Ovi u odbrani prosek visina 193+ a izlaze previsoko i prave ofsajd zamke na pola igralista kao protiv Kameruna. Glupost do gluposti amatera Piksija.
м

микс оног

pre oko 1 mesec

певача Ћире и пијаног Ђанија Ћурчића...
m

miks onog

pre oko 1 mesec

Tumbasa i Sandre Partizansiti)))
P

Pixy

pre oko 1 mesec

Kad ovakvi treneri nemaju ekipu onda je jasno kako funkcioniše fudbalski Sistem. Vrh tog Sistema ne zanima dugoročan dobar rad, samo provizije na što brži način. Nadati se da ćemo opet nekad imati Slaveta ili takvog na klupi bar 3-4 sezone zaredom.
Б

Бошко Ђуровски

pre oko 1 mesec

како добар сако,и Ја би га носио,али би уместо марамице у џеп ставио звездин шал...
Z

Zzzz

pre oko 1 mesec

Bravo, previsoki smo i spori . Posebno odbrana , trebaju nam niži i brži ( Mašović,Eraković,Babić)
A

Acaaaaaaaaaa

pre 30 dana

Trebaju nam niži i brži igrači, a Babića pominješ koji je 1.94 m visok, pa i Mašovića koji je 1.89m.