Simone Inzagi (©Reuters)
Simone Inzagi (©Reuters)

Inzagi na tapetu, samo čudo može da spasi otkaza - Inter 10 poraza imao samo u najmračnijim godinama

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 01:28

Italijanski stručnjak se pita zašto Lukaku nije postigao bar jedan gol...

Deseti poraz u sezoni, treći uzastopni i četiri u proteklih pet kola doveli su Inter u poziciju da visi i za plasman u Ligu šampiona!

Alarmi su se oglasili u milanskom klubu, a na tapetu je Simone Inzagi. Milanski dnevnik Gazeta stavio je Inzagijev lik na naslovnu stranu novina, dok je tekst već ugledao svetlost dana na sajtu ovog uglednog medija. U stom se navodi sledeće - samo čudo može da ga spasi Inzagija otkaza na kraju sezone.

Izabrane vesti

Preciznije, samo bi uspeh u Evropi mogao da namiri rezultate koji su poslednjih sedmica katastrofalni u Seriji A. Inter je dubokoj krizi i dvocifreni broj poraza viđen je samo u najmračnijim godinama za klub u proteklom veku! Od kandidata za Skudeto, Inter je došao u poziciju da strepi za odlazak u elitno takmičenje naredne sezone, a ako se negativna serija ne zaustavi u naredne tri utakmice, Inzagi će postati bivši.

Protiv Fjorentine Inter je pokazao fragilnost kakva dugo nije viđena, a iako je falio "samo" gol, krtičari veruju da su navijači postali umorni od gutanja gorkih pilula.

Dok otrovne strelice lete ka Inzagiju, on gleda u Romelua Lukakua i pita se zašto Belgijanac nije postigao gol iz jedne od dve izgledne situacije viđene protiv Viole…

"Osećam ogromno razočaranje, izgubili smo vezane mečeve kod kuće. Moramo da radimo više, svi, počev od mene", izjavio je Italijan posle meča i dodao:

"Fiorentina je pokazala veći kvalitet, momci su uradili sve što su mogli da pobede. Situacija trenutno nije dobra, moramo da pokažemo veću odlučnost, jer smo imali toliko šansi da postignemo gol, a nismo. Ne mogu da tražim više od momaka u smislu truda, ali moramo da koristimo šanse".

I tu se nekadašnji centarfor Lacija i italijanske reprezentacije osvrnuo na Lukakuove promašaje…

"Da je postigao samo jedan gol iz one dve situacije, svi bismo pričali drugačije o njemu. Njegova uloga je da stvara šanse, da izvršava kretnje koje su potrebne ekipi. Nije bio jedini koji je promašivao danas i ne mogu da se fokusiram samo na njega".

Inzagi je probao u finišu sa trojicom napadača, ali se takva strategija ispostavila kao još lošija za Inter, pošto se ništa nije dogodilo pred golom Viole.

"Kako je utakmica odmicala, tako smo gubili na oštrini. Iskreno, bio sam jako ljut posle utakmice sa Juventusom, ovo večeras nije rezultat koji smo zaslužili. Momci su dali sve od sebe, ali kada pretrpiš deseti poraz, to je jasan znak da nešto nije kako treba. Ovo nije nešto što smo hteli".

Inter nije mogao gore da započne mesec u kojem će igrati ne samo Seriju A, već četvrtfinale Lige šampiona i polufinale domaćeg Kupa...



tagovi

Simone InzagiInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara