Skočić sa reprezentativcima Irana (©Reuters)
Skočić sa reprezentativcima Irana (©Reuters)

Iran ide na Mundijal sa novim selektorom: Skočić smenjen, Ali Dei odbio poziv

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.07.22. | 16:53

Hrvat napušta klupu zbog loših rezultata u poslednje dve utakmice, iako je od njegovog dolaska učinak nacionalnog tima 15 pobeda u 18 mečeva

Hrvatski trener Dragan Skočić neće voditi selekciju Irana na Svetskom prvenstvo u Kataru, iako su velikim delom zasluge za treći uzastopni plasman na Mundijal upravo njegove.

Nacionalni savez odlučio je da mu se zahvali na saradnji, piše agencija IRNA i navodi da je potraga za novim selektorom već u toku.

Izabrane vesti

Kao razlog rastanka navode se dva poraza u poslednje tri utakmice, mada je ukupno gledano Skočić za godinu i po dana u Iranu imao učinak 15 pobeda u 18 mečeva. Porazi od Južne Koreje (0:2) u azijskim kvalifikacijama i od Alžira (1:2) u prijateljskom meču, skupo su koštali 53-godišnjeg Riječanina koji je većinu trenerske karijere proveo raditi na istoku.

Umesto Hrvata, FS Irana pokušao je da angažuje legendarnog reprezentativca te zemlje i dugogodišnjeg najboljeg strelca u reprezentativnom fudbalu sa 109 golova, dok ga nedavno nije nadmašio Kristijano Ronaldo - Alija Deija, ali je po saznanjima pomenute novinske agencije on to odbio, nezadovojan uslovima koji su mu ponuđeni.

Po svemu sudeći, na klupu će ponovo Hrvat, Branko Ivanović, koji je trenutno selektor Omana, a od 2002. do 2006. vodio je upravo Iran, s kojim je učestvovao na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Tada Iran nije prošao grupu u konkurenciji Portugalije, Meksika i Angole. Videćemo kako će biti predstojeće zime, kada im rivali butu Sjedinjene Američke Države, Vels i Engleska.


tagovi

IranSvetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara