Iran (©Reuters)
Iran (©Reuters)

Iran je postao 14. učesnik Mundijala u Kataru (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.01.22. | 17:55

Mehdi Taremi golom odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo

Treći put zaredom Iran ide na Svetsko prvenstvo u fudbalu. Ova bliskoistočna zemlja postala je danas 14. učesnik Mundijala u Kataru, koji će se igrati u novembru i decembru.

Reprezentacija Irana je do mesta na šampionatu sveta došla danas pobedom nad Irakom od 1:0. Čovek koji je vizirao pasoše sebi i zemljacima za Katar je Mehdi Taremi, napadač Porta, koji trese mreže i u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Iran je na furiozan način došao do mesta na Mundijalu. Iako su u trećoj fazi azijskih kvalifikacija ostala da se odigraju još tri kola, puleni hrvatskog selektora Dragana Skočića su osvojili čak 19 bodova, imaju šest pobeda i remi i matematički su osigurali da budu među prva dva u grupi.

Nadomak plasmana je i Južna Koreja, koja ima dva boda manje od Persijanaca i gotovo da je sigurno da će i ona nastupiti u Kataru. A, kada je druga grupa u pitanju, sve je još otvoreno.

Što se tiče Irana, pet puta je do sada igrao na Mundijalima, a ovo će mu biti treće uzastopno učešće. Još sanja izlazak iz grupne faze takmičenja...


tagovi

Reprezentacija IranaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara