Dragan Skočić (©Reuters)
Dragan Skočić (©Reuters)

Iranci podlegli pritisku, Skočić vraćen na mesto selektora

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.07.22. | 22:24

Poništena odluka o iznenadnoj smeni

Uprkos tome što je pod vođstvom Dragana Skočića iz Rijeke fudbalska reprezentacija Irana imala 15 pobeda u 18 mečeva i plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru, tamošnji fudbalski savez odlučio je da smeni 53-godišnjeg stratega zbog dva poraza u poslednje tri utakmice, od kojih je jedan bio protiv Južne Koreje (0:2) u azijskim kvalifikacijama za Mundijal, a drugi od Alžira (1:2) u prijateljskom meču.

Čudna odluka od pre nekoliko dana je, ipak, poništena. Navodno jer je legendarni reprezentativac Irana Ali Dei odbio da sedne na klupu.

Izabrane vesti

Među kandidatima navodio se još jedan Hrvat, trenutno selektor Omana Branko Ivanković, ali je FFIRI saopštio da se nastavlja saradnja sa Skočićem, koji je angažovan februara 2020.

"Upravni odbor Fudbalskog saveza je još jednom istakao svestranu podršku tehničkog osoblja reprezentacije i na osnovu toga će se saradnja dve strane nastaviti", navodi se u saopštenju FS Irana.

Iranci će se u Kataru takmičiti u grupi sa Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Velsom. Do plasmana na Svetsko prvenstvo, šestog u svojoj istoriji, Iran je stigao kao prvi u azijskim kvalifikacijama.


tagovi

IranSvetsko prvenstvo 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara