Niko Gonzales u dresu Porta (©AFP)
Niko Gonzales u dresu Porta (©AFP)

Đironine novogodišnje želje: Prvo mesto u Primeri i bivši vezista Barselone

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 12:53

Klub iz Katalonije ima priliku da se vrati na prvo mesto na tabeli španskog šampionata ukoliko ovog ponedeljka od 21.00 časova savlada Alaves

Nema dileme da je Đirona najprijatnije iznenađenje španskog prvenstva ove sezone, još dve pobede je dele od toga da godinu okonča na prvom mestu na tabeli. Prvu od njih dve tražiće ovog ponedeljka od 21.00 časova, u goste joj dolazi Alaves.

Reč je o 17. kolu Primere, koji Katalonci dočekuju na drugoj poziciji posle trijumfa Real Madrida nad Viljarealom (4:1) dan ranije. Alaves je 13. na tabelis a 16 poena, tri više od Selte, koja je u zoni ispadanja.

Izabrane vesti

Kako smo već zašli u drugu polovinu decembra, red je polako da se sastavljaju i novogodišnje želje. Prema pisanju španskih medija, na spisku trenera Mičela za Deda Mraza našlo se ime mladog reprezentativca Španije Nika Gonzalesa.

Ovaj defanzivni vezista je dete Barselone, posle sezone na pozajmici u Valensiji letos ga je kupio Porto za 8.400.000 evra, s tim da je prvak Španije zadržao pravo na 40 odsto od sledećeg transfera. Međutim, Gonzales prethodnih šest meseci nije uspeo da iskoristi da se izbori za značajniju ulogu u Portugaliji. Odigrao je samo 368 minuta u Primeiri, još 38 u Ligi šampiona i jasno je da nije u prvom planu kod svog šefa Serža Konseisaa.


21.00: (1,55) Điriona (4,10) Alaves (6,25)


To će probati da iskoristi Đirona, da ga dovede na zimu. Verovatnije je – na pozajmicu.

Đirona već ima nekoliko pozajmljenih igrača, koji igraju sjajno ove sezone. Među njima je brazilski deni bek Jan Kouto. On je došao iz Mančester Sitija, čija je Đirona filijala, do sledećeg leta. Pred susret sa Alavesom 21-godišnji fudbaler je otkrio da je karijera mogla lako da mu ode u drugom smeru.

Kada sam postao šampion sa kadetskom reprezentacijom Brazila, bio sam ubeđen da ću da pređem u Barselonu. Tada me je Gvardiola pozvao i stvari su se promenile“, rekao je Kouto, koji je sa Građanima pre tri sezone potpisao petogodišnji ugovor.

O šansama Đirone da osvoji titulu i ponovi poduhvat Lestera iz 2016. godine Brazilac jo ne želi da priča.

„Komplikovano je pričati o tome, jer ima još mnogo utakmica u prvenstvu do kraja. Igramo na izuzetno visokom nivou, a to želimo da nastavimo. Ostvarili bismo san kada bismo se plasirali u Ligu šampiona, ali moramo da idemo utakmicu po utakmicu“, istakao je Kouto.


------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------


PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Osasuna - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Raul 90+5/

Subota

Selta - Granada 1:0 (1:0)

/Larsen 20/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)

/Guruzeta 51, N. Vilijams 64/

Sevilja - Hetafe 0:3 (0:2)

/Majoral pen 5, Mata 37, Grinvud pen 80/

Valensija - Barselona 1:1 (0:0)

/Giljamon 70 - Feliks 55/

Nedelja

Almerija - Majorka 0:0

Sosijedad - Betis 0:0

Las Palmas - Kadiz 1:1 (1:0)

/Pehino 7 - Ramos 83/

Real Madrid - Viljareal 4:1 (2:0)

/Belingem 25, Rodrigo 37, Dijaz 64, Modrić 68 - Morales 54/

Ponedeljak

21.00: (1,55) Điriona (4,10) Alaves (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraĐironaAlavesNiko Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara