Raul de Tomas (©Reuters)
Raul de Tomas (©Reuters)

Iskrena isposvest Raula de Tomasa: Nisam uspeo u Realu jer sam ubedio sebe u stvari koje nisu postojale

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 12:53

Sjajna priča napadača Espanjola

Mnogo je bilo igrača u svim većim klubovima kojima su dok su bili klinci predviđali blistave karijere, a koji u seniorima nisu ostvarili ni delić tog potencijala.

Razni su razlozi zašto te „ruže“ nikada nisu procvetale kako treba, a jedna od njih je i Raul de Tomas, dete Real Madrida, koje nikada nije zaigralo za prvi tim Kraljevskog kluba, a priznaje sada, desetak godina kasnije, da je on najviše kriv zbog toga.

Izabrane vesti

De Tomas, sada napadač Espanjola, u intervjuu za El Pais je pričao kakve je greške u koracima pravio tokom karijere, a ta bi ispovest mogla da bude obavezno štivo za mnoge mlade igrače koji biraju čudne puteve u karijeri.

Video sam mnogo opasnosti u ovoj profesiji u dosadašnjem delu karijere. Na primer, dok sam bio u Realovoj akademiji bio sam kao u mehuru, nisam shvatao brojne stvari na pravi način. Imao sam ogromna očekivanja, ali u glavi su mi se javljale brojne stvari koje nisu postojale, a ja sam verovao u njih“, počeo je priču De Tomas.

Objasnio je Španac na šta misli.

Jedna od njih je da bi trebalo da igram za prvi tim i da budem zvezda. Da, to je pogrešno smatrate da vam to pripada mnogo ranije nego što bi trebalo da se desi. Nije fudbal samo ono na terenu. Real je veliki klub u kojem igra mnogo talentovanih fudbalera, koji su na višem nivou u odnosu na ostale. Ali, ima dosta toga što je van terena, van tog mehura u kojem sam bio. I ako nemate zrelost da se naviknete i prihvatite mnogo toga, možete da odete dođavola, kao što se meni desilo“.

Nastavio je De Tomas da razlaže delove svoje slagalice.

Svestan sam da bih verovatno dobio mnogo više prilika u Realu da sam neke stvari radio drugačije. Mnogo puta sam se žalio što nisam u prvom timu, pa onda nisam davao sto odsto sebe. Nisam bio profesionalac ni van terena. Pričam o hrani, o odmaranju... Sada, posle toliko vremena, shvatam da sam grešio ja, a ne treneri kao što sam onda mislio. Nije u pitanju samo fudbalski kvalitet, bar nije bio u mom slučaju. A, dugo sam mislio da se samo o tome radi. I onda sam doživeo šamar. I shvatio da sam sve vreme grešio i to me je promenilo“.

Istakao je Raul de Tomas da je imao tri velike prekretnice u karijeri.

Prva je bila kada sam se iz mog kraja preselio u Realovu akademiju. U klubu su videli da ću brzo bataliti fudbal ako me ne dovedu tamo i to je bila važna odluka. Druga je bila kada sam otišao iz Madrida. Uzeo sam mog druga Pabla da mi bude lični trener i to je bila najbolja odluka koju sam doneo. Danas treniram i boks, meditiram i u savršenoj sam kondiciji. A, treća, do sada nisam pričao o tome, bila je kada nisam želeo da odem u Benfiku. Lisabon je prelep grad, Benfika veliki klub, ali kada vam u životu stvari ne idu dobro, onda u svemu vidite nešto loše“, ispričao je Raul de Tomas. 


tagovi

Raul de TomasEspanjolReal MadridPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara