©Starsport
©Starsport

Islamović napustio BATE Borisov: Sankcije su mnogo toga promenile

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 11:31

Novopazarac tražio i dobio raskid godinu pre isteka ugovora sa najtrofejnijim klubom Belorusije

Posle skoro godinu dana u BATE Borisovu, a isto toliko pre isteka ugovora, vezista Sead Islamović je na sopstveno insistiranje okončao saradnju sa slavnim beloruskim klubom i nekadašnjim učesnikom Lige šampiona Evrope, koji ni petu godinu zaredom nije uspeo da se domogne titule nacionalnog prvaka.

Novopazarac priznaje da je imao dobro iskustvo u elitnoj diviziji Belorusije, čiji kvalitet upoređuje sa Mozzart Bet Superligom. Upisao je i šest evropskih nastupa.

Izabrane vesti

"Naučio sam dosta, sazreo kao igrač. Na 31 odigranoj utakmici za BATE Borisov postigao sam i tri gola. Tu su četiri meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona, potom kvalifikacije za Ligu Evropa i Ligu konferencija. Evropsko iskustvo mi je mnogo značilo, to je drugi nivo. S te strane sam oduševljen, radi se o stvarima koje ne mogu da se plate. Da sam izabrao bilo koji drugi od klubova što su me zvali prošle zime, ostao bih uskraćen u tom domenu. Trenirao sam s kvalitetnim fudbalerima, od kojih su mnogi reprezentativci Belorusije. Stručni štab takođe ozbiljan. Iako se nije baš sve poklopilo, vratio sam se kao bolji igrač. Super je i što sam naučio ruski jezik", kaže Islamović za Mozzart Sport.

Medalja uvek ima i drugu stranu…

"Ima i nekih stvari na koje nisam mogao da utičem. Tražio sam papire još pre nekoliko meseci, odmah po ispadanju iz Evrope. Na kraju su popustili. Dosta je razloga. Sankcije su uticale na kvalitet unutrašnje organizacije i trenutno stanje u klubu, kojem su potrebne promene, kao i meni. Nisam baš optimista što se tiče budućnosti fudbala u Belorusiji. Možda je ovo bila poslednja sezona što je ličila ne nešto. Mnogo je nefudbalskih stvari. Veliki je uticaj države, čak i po pitanju zarada i platnih limita. Ne bih detaljisao. Nisam u potpunosti zadovoljan ni minutažom. Očekivao sam da ću da počnem više utakmica".

BATE je završio kao peti u prvenstvu i ostao bez Evrope u 2024/25. Posle Dinamo Bresta i trostrukog uzastopnog prvaka Šahtjora iz Sologorska, na tronu se našao Dinamo Minsk.

"BATE Borisov je veliki klub, pa su i želje bile velike. Imali smo šansu da pobedom u poslednjem kolu budemo treći na kraju, da izborimo Evropu i malo popravimo ukupnu sliku sezone. Nismo je iskoristili". žali 24-godišnji fudbaler sredine terena.

Imaće priliku da u finišu jeseni isprati svoj Novi Pazar, u čijem dresu je pre godinu dana odigrao vrhunsku polusezonu.    

"Pratio sam Pazar redovno i u Belorusiji. Raduju me dobri rezultati. Što se mojih planova tiče, trenutno ništa ne znam. Ima opcija, ali još je rano. Tek sam stigao kući, a nisam bio tu 11 meseci, što je rekord za mene. I to je uticalo na odluku da se vratim. Zaista su sankcije mnogo toga promenile. Koristio sam četiri prevoza do kuće, putovao 24 časa sa suprugom i bebom. Najvažnije je da malo odmorim glavu, da se psihološki stabilizujem", stavlja tačku Sead Islamović.


tagovi

BATE BorisovSead Islamović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara