Rurik Gislason (©Reuters)
Rurik Gislason (©Reuters)

Islandski viking okačio kopačke o klin i prelazi u glumce

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.11.20. | 22:17

Rurik Gislason rekao da je dosta

Kada za desetak godina deca na Islandu koja počinju da treniraju fudbal budu slušala priče o igračima koji su tu malu zemlju stavili na fudbalsku mapu Evrope, među imenima tih „bogova“ biće i Rurik Gislason.

Nikada nije bio član nekog velikog kluba, ali je u reprezentaciji Islanda odrađivao veliki posao na poziciji ofanzivnog veziste i napadača. Šta je odradio – odradio je. U 32. godini Rurik je rekao da je dosta.

Izabrane vesti

Gislason je odlučio da okači kopačke o klin počev od danas. On je u poslednje dve godine igrao za nemačkog drugoligaša Sandhauzen, dok je sa reprezentacijom završio 2018. godine nakon što je ostvario san i zaigrao na Svetskom prvenstvu. Na Mundijalu je u dve utakmice bio na terenu u dresu Islanda.

Ali, neće Rurik ostati na birou rada sada kada je okačio kopačke o klin. Sprema se za novu karijeru.

Nekoliko uzbudljivih projekata je ispred mene, kojima sam rekao „da“. Jedan je vezan za televiziju u Nemačkoj, a čeka me i uloga u jednom islandskom filmu“, ispričao je Gislason.

On je za reprezentaciju Islanda odigrao 53 utakmice, a što se tiče klubova ponikao je u domaćem HK, potom je nastupao za engleski Čarlton, danske Viborg, Odenze i FK Kopenhagen, te nemačke Nirnberg i Sandhauzen.


tagovi

IslandSandhauzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara