Istina je, Lokomotiva želi da kupi Asana već sada

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.01.20. | 18:32

Potvrdio i njegov meandžer

Ruski mediji su pre desetak dana lansirali vest da je moskovska Lokomotiva zainteresovana za kupovinu Partizanovog napadača Takume Asana, a tragom te informacije su nastavili da preispituju priču i došli do Asanovog agenta koji im je to danas i potvrdio.

U izjavi za ruski Sport24, menadžer Nobuaki Tanabe koji zastupa Asana je potvrdio da je ruski vicešampion ozbiljno zagrizao.
“Da, istina je. Lokomotiva želi da dovede Asana već ove zime”, rekao je Tanabe ruskim novinarima.

Izabrane vesti

Osim te rečenice, nema dodatnih detalja oko Lokomotivinih planova vezanih za kupovinu Asana. Ne navodi se ni koliko bi iznosila ponuda moskovskog kluba, ni koliko Partizan traži novca za svog Japanca. Niti da li su crno-beli uopšte raspoloženi za prodaju Asana već ove zime.

Podsetimo, Partizan je prošlog leta kupio Asana od londonskog Arsenala za 1.000.000 evra. Posle ne baš usšpešnih pozajmica u nemačkim klubovima Štutgartu i Hanoveru, Asano je u Partizanu rehabilitovao karijeru i opet postao japanski reprezentativac. Imao je neke odlične partije u dresu Partizana poput duela protiv Malatije u Beogradu i AZ Alkmara u gostima. U poslednjih mesec dana prvog dela sezone se potpuno raspucao i na sedam poslednjih sedam utakmica dao pet golova.

Očigledno, dovoljno da privuče interes Lokomotive i njenog mitskog trenera Jurija Sjomina koji je već decenijama alfa i omega u klubu. Iako je već godinama u vrhu ruskog fudbala i ekonomski je stabilan klub, Lokomotiva se ne razbacuje parama poput Zenita, Spartaka, CSKA ili ostalih ruskih velikana. Ipak, može da izdvoji ozbiljan novac za pojačanja.

Prošlog leta je od Pari Sen Žermena otkupila Krihovjaka za 12.000.000 evra. Pretprošle godine je od Krasnodara kupila Fjodora Smolova za 9.000.000 evra i Hevedesa od Šalkea za 5.000.000 evra, a preko 2.000.000 evra je prethodnih godina plaćala obeštećenja za Živogljadova (Ufa), Murilja (Kruzeiro), Đorđevića (Zenit), Kvirkvelije (Rubin), Portnjagina (Rubin), Ndinge (Monako)…

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara